Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιερώνυμος: Ο μουσουλμάνος δεν αφομοιώνεται από τον Έλληνα αλλά το αντίθετο

2 Νοεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

ieronymos3«Φοβάμαι ότι η φιλοξενία των προσφύγων έχει γίνει λίγο επαγγελματική»…

«Εμείς βοηθάμε προς πάσα κατεύθυνση αλλά φοβάμαι ότι η φιλοξενία των ξένων, των προσφύγων έχει γίνει λίγο επαγγελματική» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκπομπή «Ιστορίες» του «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά σχετικά με το προσφυγικό, αναφέρεται στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

«Δεν είναι κίνδυνος ισλαμοποίησης όταν πιστεύουμε ότι αυτοί ήρθανε και θα πάνε στις πατρίδες τους. Αλλά δεν είναι ότι το καλύτερο. Είναι μια απόπειρα αλλοίωσης από γνωστά κέντρα αυτού του τόπου. Ο μουσουλμάνος δεν αφομοιώνεται από τον Έλληνα. Μάλλον εμείς θα πάμε προς τα εκεί και όχι αυτοί προς τα εμάς. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Θα υπάρχουν και μεικτοί γάμοι» τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και στη συνέχεια μίλησε για την ανέγερση του τζαμιού υπογραμμίζοντας πως τώρα πλέον: «Είμαι επιφυλακτικός. Δεν είναι της ώρας. Θα μπορούσε να αναβληθεί κατά την δική μου την άποψη, έως ότου να ξεκαθαρίσει το θέμα των μουσουλμάνων. Αν οι άνθρωποι που έχουν έρθει θα φύγουν δεν χρειάζεται. Αν μείνουν το δικαιούνται, αλλά εδώ υπάρχουν άλλα προβλήματα. Ποιος θα το διοικεί; Τι θα διδάσκεται και ποιος θα διδάσκει; Θα υπάρχει μετά πόλεμος μεταξύ των μουσουλμάνων. Ποιοι θα πηγαίνουν; Οι σίιτες; Οι σουνίτες;».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υστεροφημία του, επισημαίνει ότι δεν τον απασχολεί καθόλου η υστεροφημία, ότι δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση ούτε με την κυβέρνηση «ούτε με τους δικούς μας τους ανθρώπους».

Και καταλήγει: «Όπως είπα και στον ενθρονιστήριο λόγο μου, δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να έχω ένα θρονί, όπως είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός, στο τέλος της ζωής μου να κάτσω σε ένα θρονάκι και να τελειώσω».

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2016 at 09:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply