nicpappas_2

«Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ν.Δ να δημιουργήσει εντυπώσεις» σχολίασε μιλώντας στο Real FM ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» για το ταξίδι του με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το ταξίδι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μια επίσκεψη που είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας!

«Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Ακούστε τον υπουργό Επικρατείας στο ηχητικό για τη Βενεζουέλα στο 14 λεπτό:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος βρέθηκαν 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία, μαζί, στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας συγκεκριμένα, συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Όπως σημειώνει ο Ιάσονας Πιπίνης, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, ανώτατη πολιτική πηγή της χώρας τού αποκάλυψε ότι «ο κορυφαίος πλέον υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου μαζί με τον έμπειρο δικηγόρο σε θέματα offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου».

«Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Καράκας, τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου», τονίζει ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κύπριος δικηγόρος που εξειδικεύεται σε ζητήματα offshore εταιρειών εντοπίστηκε στις 10 Οκτωβρίου να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή.

Ο κ. Αρτεμίου παραδέχτηκε με γραπτή του δήλωση ότι είχε επισκεφτεί το Μέγαρο Μαξίμου για να κομίσει επενδυτική πρόταση.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.