fit1_0_0

Η τάση στις διατροφικές συνήθειες παγκοσμίως θέλει τους συνδυασμούς τροφών να λειτουργούν σαν λιποδιαλυτικές «βόμβες».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Μπορείς να «παντρεύεις» τροφές και αυτές να αποκτούν τρομερές δυνάμεις, συμβάλλοντας στην καύση του λίπους στο σώμα σου, ενώ η αλληλεπίδραση τους βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να απορροφά και να αξιοποιεί τα θρεπτικά στοιχεία τους.

Αν θέλεις να χάσεις τα περιττά σου κιλά με υγιεινό τρόπο, δεν έχεις παρά να εξοπλιστείς με τα απαραίτητα εφόδια και να εντάξεις στο μενού σου τους παρακάτω συνδυασμούς:

  • Πρόσθεσε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματα σου, μέσα από τροφές όπως για παράδειγμα το κοτόπουλο, που σε βοηθά στο αίσθημα κορεσμού, ώστε αργότερα να καταναλώνεις μικρότερες ποσότητες φαγητού.

Ο συνδυασμός: Πασπάλισε τα πουλερικά με πιπέρι καγιέν, που χάρη στην καψαϊκίνη μειώνει την όρεξη για φαγητό και ενισχύει την καύση λίπους.

  • Το τζίντζερ χρησιμοποιείται τελευταία όλο και περισσότερο στις συνταγές. Η δική μας πιπερόριζα βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος στην κοιλιακή χώρα, ενώ μπλοκάρει τη δράση ενζύμων στο σώμα που το προκαλούν.

Ο συνδυασμός: Τρίψε λίγο τζίντζερ σε σαλάτα με τόνο.

  • Η βρώμη είναι από πολλούς παρεξηγημένη, καθώς δεν έχει ιδιαίτερα ελκυστική όψη και γεύση. Ωστόσο, η καθημερινή της κατανάλωση μπορεί να μειώσει το δείκτη μάζας σώματος.

Ο συνδυασμός: Αντικατέστησε το τοστ με δυο κουταλιές της σούπας βρώμης μέσα σε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

  • Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου και αυτό γιατί περιέχει θρεπτικές ουσίες όπως οι πρεβιοτικές φυτικές ίνες,οι βιταμίνες Β και το κάλιο.

Ο συνδυασμός: Συνόδευσε τη με στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, για να αντισταθμίσεις το μειονέκτημά της, που δεν είναι άλλο από τον υψηλό γλυκαιμικό της δείκτη. Επίσης, ο συνδυασμός αυτός ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και έτσι, το οποίο όταν συναντάται σε επαρκή επίπεδα στο αίμα αποτρέπει την αύξηση του σωματικού λίπους.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.