pasta-1070

  • Σπαγκέτι μπολονέζ

Δεν χρειάζονται συστάσεις μιλάμε για την αγαπημένη μακαρονάδα μικρών μεγάλων. Ακολουθεί μια εύκολη και ελαφρώς… πειραγμένη συνταγή.

Υλικά

  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι και μερικούς κόκκους μπαχάρι
  • 1 μπαστούνι κανέλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Μισή κούπα λάδι
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια χοντρά (καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και μετά σε κάθετες φέτες)
  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό
  • Προσθέτουμε τον κιμά μαζί με τους κόκκους μπαχάρι και τσιγαρίζουμε
  • Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το νερό, προσθέτουμε το μπαχάρι σε σκόνη, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά
  • Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες
  • Αφού περάσουν τα 20 λεπτά τις προσθέτουμε στον κιμά, μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά ακόμη
  • Εντωμεταξύ παρακολουθούμε το βρασμό και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας

 

Κλασική, αγαπημένη, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα. Ακολουθεί μια πανεύκολη και γευστικότατη συνταγή που γίνεται στο λεπτό

Υλικά 

Μια συσκευασία συμπυκνωμένης ντομάτας

  • Λίγο λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό (ξερό)
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση 

  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε το σκόρδο
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα με τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο, ελάχιστο νερό και την αφήνουμε να δέσει για 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί

Σπαγγέτι cacio e pepe

 

Κλασική, απλή, ιταλική συνταγή με δύο κύρια υλικά (πέρα από την pasta): Πιπέρι και πεκορίνο. Το θέμα με τη συγκεκριμένη συνταγή είναι ότι το απλή δεν σημαίνει και εύκολη αφού πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τη συνταγή (αν και είναι πανεύκολη) προκειμένου να επιτύχετε το κρεμώδες αποτέλεσμα που είναι και ουσιαστικά όλη η συνταγή.

Υλικά

  • Λίγο λάδι
  • Χοντροκομμένο πιπέρι (αρκετό)
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι Πεκορίνο ψιλοκομμένο και έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Βράζουμε τα μακαρόνια μας ως συνήθως
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό
  • Προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό από τα μακαρόνια που βράζουν στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει
  • Αποσύρουμε τα μακαρόνια από τη φωτιά και χωρίς να τα σουρώσουμε τα μεταφέρουμε σιγά σιγά με μια λαβίδα στο τηγάνι μας
  • Προσθέτουμε το τυρί, λίγο λάδι ακόμη και ανακατεύουμε μέχρι το τυρί να λιώσει τελείως
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών μέχρι το αποτέλεσμα να είναι κρεμώδες
  • Σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι και πεκορίνο

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.