prapra

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη.

Παραμυθένια, κουκλίστικη με ένα σκηνικό που μοιάζει θεατρικό, η Πράγα είναι γνωστή και ως «Χρυσή Πόλη» που εκπλήσσει ευχάριστα τους τουρίστες της τόσο με την πολιτιστική της κληρονομιά, όσο και με τα μέγαρα μουσικής, τα κλαμπς που ακούς μόνο τζαζ , τις καλτ μπυραρίες, την καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη της, τη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα και το μαύρο θέατρο.

 

 

 

 

 

 

Μια πόλη που οποιαδήποτε στιγμή κι αν αποφασίσεις να την επισκεφτείς, μπορείς να την γυρίσεις σε μερικές μόνο ημέρες και αυτό χωρίς καμία ταλαιπωρία, αφού έχει ένα αρκετά συμπαθητικό δίκτυο μετρό, ενώ ενδείκνυται και για περπάτημα. Η περιπλάνηση αυτή συνοδεύεται πάντα όχι μόνο από μοναδικές εικόνες, αλλά και μελωδίες από πλανόδιους μουσικούς.

 

 

 

 

Γεμάτη χρώματα, αναπτύσσεται και στις δυο πλευρές του ποταμού Μολδάβα και μαγεύει με τους τέσσερις αρχιτεκτονικούς ρυθμούς που ξεχωρίζουν: γοτθικός, μπαρόκ, αναγεννησιακός, αρ- νουβό.

 

 

 

Η δική της Παλιά Πόλη θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την Πλάκα της Αθήνας. Γραφική, με πλακόστρωτα και μαγαζιά, με εκκλησίες, το αριστοκρατικό καφέ του Δημοτικού Μεγάρου και το Αστρονομικό ρολόι του Παλιού Δημαρχείου, που αποτελεί ιστορικό και τεχνολογικό μνημείο.

 

 

 

Στην Πράγα θα βρεις και το «χρυσό σοκάκι», εκεί  όπου ζούσαν πρώτα οι αλχημιστές των βασιλιάδων και αργότερα έγινε η περιοχή των καλλιτεχνών,  ενώ το σπίτι του Κάφκα βρίσκεται στο νούμερο 22.

 

 

 

 

Μια εξίσου παραμυθένια εικόνα δημιουργείται στην αγαλματόστρωτη αψιδωτή γέφυρα του Καρόλου, εκεί όπου θα συναντήσεις ζωγράφους, μικροπωλητές και μουσικούς, όλοι πλανόδιοι.

 

 

 

 

Η γοητεία και η ομορφιά της «Χρυσής Πόλης» κορυφώνονται και την περίοδο των Χριστουγέννων, κατά την οποία γεμίζει με Χριστουγεννιάτικες αγορές. Ξύλινα σπιτάκια με πάγκους που πωλούν παραδοσιακές λιχουδιές και ζεστό κρασί, ξύλινα παιχνίδια, κοσμήματα, κεριά.

 

 

 

Ακόμα κι αν έχεις μονάχα δύο ημέρες στη διάθεση σου, ανακάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Πράγας με την υπέροχη γαστρονομία, την τέχνη και τη φύση να γίνονται αφορμές για αυτήν την απόδραση!

 

 

 

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.