koilia

Αν το φούσκωμα στην κοιλιά είναι πια μέρος της καθημερινότητάς σας, αυτό μπορεί ως ένα βαθμό να αλλάξει. Εκτός από την διατροφή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλούν το ενοχλητικό πρήξιμο όπως στρες ή κάποια ορμονολογική διατραραχή

Αν το φούσκωμα οφείλεται στην διατροφή, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν την αίσθηση ότι έχετε καταπιεί όλο τον αέρα που υπάρχει γύρω σας. Είναι οι εξής:

1) Αποφύγετε τροφές που μπορούν να επιδεινώσουν το φούσκωμα: Όπως πχ: ντομάτα, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, κρεμμύδια, χόρτα.

2) Περιορίστε την κατανάλωση καφέ, αλκοόλ, γάλακτος που μπορούν να εντείνουν το πρήξιμο

3) Για λίγες ημέρες αποφύγετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες. Αν θέλετε να φάτε λίγο ψωμί, να το κάνετε τις πρωινές ώρες.

4) Μασήστε με ησυχία την τροφή, μην τρώτε βιαστικά. Θα δείτε σταδιακά βελτίωση στον μεταβολισμό σας

5) Μην τρώτε μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα, παραλείποντας σημαντικά γεύματα. Έτσι θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

6) Το νερό είναι φάρμακο: Ο μεταβολισμός δέχεται πλήγμα με την απουσία κατανάλωσης υγρών. Επιβραδύνεται και βέβαια είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το φούσκωμα στην κοιλιά.

7) Ζάχαρη και αλάτι ας περιοριστούν: Η κατανάλωσή τους σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατακράτηση υγρών και κατ’επέκτασιν το φούσκωμα.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.