Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα πρώτα καλλιστεία του κόσμου έγιναν πριν 128 χρόνια -Αυτή ήταν η νικήτρια!

22 Οκτωβρίου, 2016 by Σταματίνα

kall1

Γυρνάμε πίσω το χρόνο και πατάμε το pause στο 1988, όταν στη μικρή πόλη Σπα του Βελγίου, έλαβαν χώρα τα πρώτα καλλιστεία γυναικείας ομορφιάς.

Αν και αδύνατο να πει κανείς με ακρίβεια πότε ακριβώς ξεκίνησαν τα καλλιστεία στην ιστορία, ωστόσο γνωρίζουμε ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν το ρόλο τους στον κλασικό κόσμο.

Αποτέλεσαν μια μορφή διασκέδασης στην Αρχαία Τροία, όπου οι γυναίκες κρίνονταν από επιτροπές επιφανών ανδρών, ενώ στην Οθωμανική Αυτοκρατορία οι διαγωνισμοί αποσκοπούσαν στο να επιλεχτεί η πιο όμορφη γυναίκα για το χαρέμι των κυβερνητών.

Το καλοκαίρι του 1988 οι τοπικές εφημερίδες της πόλης Σπα ανακοίνωσαν έναν διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της πιο ωραίας γυναίκας στον πλανήτη. Ο διαγωνισμός αυτός έμελε να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο πλαίσιο ενός Concours de Beaute.

Το κόνσεπτ προσέλκυσε τόσες ενδιαφερόμενες που σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 αιτήσεις υποψηφίων κοριτσιών.

Η επιτροπή επέλεξε την τελική λίστα των κοριτσιών που θα έπαιρναν μέρος στα καλλιστεία, η οποία αριθμούσε 21 υποψήφιες.

Τα συγκεκριμένα καλλιστεία είχαν έναν αέρα glam εναρμονισμένο με τη δική τους εποχή. Άντρες ντυμένοι με σμόκιν, γυναίκες με βραδινές τουαλέτες και υποψήφιες που μεταφέρονταν με άμαξες σταν τις σταχτοπούτες.

Τον τίτλο του πιο όμορφου κοριτσιού στον πλανήτη κέρδισε τελικά μια 18χρονη από τη Γουαδελούπη, ονόματι Marthe Soucaret.

Μαζί με την κατοχύρωση του τίτλου όμως η νεαρή καλλονή έλαβε και το ποσό των πέντε χιλιάδων φράγκων, ενώ έγινε περισσότερο αναγνωρίσιμη μέσα από το εξώφυλλο στο γαλλικό περιοδικό L’Illustration.

 

bovary.gr


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2016 at 17:39 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply