Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κερδοφόρος ο Independent αφότου έγινε διαδικτυακός: Αύξηση εσόδων κατά 75%

21 Οκτωβρίου, 2016 by Σταματίνα

indepe-708

Η βρετανική εφημερίδα The Independent, που λόγω των χαμηλών πωλήσεών της διέκοψε τον περασμένο Μάρτιο την κυκλοφορία της στο χαρτί και έγινε αποκλειστικά διαδικτυακή, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια παρουσίασε κέρδη.

«Μετά το πέρασμά μας σε αποκλειστικά ψηφιακή μορφή, τον Μάρτιο του 2016, η Independent έγινε κερδοφόρα για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια», ανακοίνωσε ο όμιλος.

Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι αυξήθηκαν τα έσοδά της κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 45% των διαφημίσεων.

Σήμερα η εφημερίδα απασχολεί περισσότερους από 100 δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο και τον περασμένο Αύγουστο είχε 74,3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες παγκοσμίως, αύξησε δηλαδή το αναγνωστικό κοινό της κατά 18% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο.

«Αυτή η ιστορική επιστροφή στην κερδοφορία καταδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρονική μορφή» της εφημερίδας, τόνισε ο πρόεδρος της, ο Τζάστιν Μπάιαμ Σο.

Η Independent κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1986 και στο απόγειό της, το 1989, πουλούσε 420.000 φύλλα ημερησίως. Ομως τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία της είχε μειωθεί πολύ, γύρω στα 40.000 φύλλα, πολύ μακριά από τις πωλήσεις όλων των άλλων μεγάλων εφημερίδων της Βρετανίας.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2016 at 18:34 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply