lemon1

H φύση μας έχει χαρίσει φυσικά αντιοξειδωτικά που προασπίζουν τον οργανισμό μας. Το πιο σημαντικό αγαθό που μας έχει προσφερθεί, το νερό, σε συνδυασμό με το λεμόνι, μπορεί να καταφέρει να αλλάξει την ζωή μας, βελτιώνοντας τις λειτουργίες μας.

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β6 και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο και το πυρίτιο. Έτσι σε συνδυασμό με το ζεστό νερό μπορεί να προσφέρει:

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το λεμόνι έχει αντιφλεγμονώδεις, αγχολυτικές, αντιοξειδωτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Η βιταμίνη C μας βοηθά να μην αρρωσταίνουμε εύκολα.

Ενίσχυση της πέψης: Το ζεστό νερό τονώνει την γαστρεντερική οδό. Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνες και ανόργανα άλατα και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Απώλεια βάρους: Το λεμόνι περιέχει φυτικές ίνες και σε συνδυασμό με το νερό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της πείνας, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τον μεταβολισμό. Βελτίωση της όψης της επιδερμίδας: Οι βιταμίνες που περιέχονται στο λεμόνι βοηθούν στην αναζωογόνηση των κατεστραμμένων κυττάρων.
bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.