επιστοληΜετά το άρθρο του Κυριάκου Ταταρίδη, με τίτλο  ΑΤΥΧΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ…  ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Γρεβενών Γρηγόρης Ευαγγέλου έγραψε:

 “Με όλο το σεβασμό,

Αν για εσάς κύριε Κυριάκος Ταταρίδης οι 250 αστυνομικοί των Γρεβενών ανήκουν στα άχρηστα,
Αν δεν λυπάστε τους αστυνομικούς , λυπηθείτε τους πολίτες αυτού του τόπου , λυπηθείτε τις οικογενείας μας που ανα πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύουν να μας χάσουν , από την λαιμητόμο των ακατάλληλων κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, στα οποία καθημερινά φυλάσσονται επικίνδυνοι κακοποιοί.
Υπενθυμίζω σε όλους οτι η μεταστέγαση στο ημιτελές κτήριο, εξοικονομεί για το κράτος ενα τεράστιο πόσο από τα ενοίκια, δεν σημαίνει το τέλος της σχολής, ίσα ίσα αυξάνει τις οποίες πιθανότητες να επαναλειτουργησει, καθώς τι το καλύτερο από το να υπάρχει σχολή διπλά στην Αστυνομική Δνση για πρακτικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, δημιουργούνται επιτέλους οι υποδομές για λειτουργιά πρότυπης σχολής μετεκπαίδευσης αστυνομικών, εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς, αλλά και για του πολίτες που μας επισκέπτονται, αλλά κυρίως κατοχυρώνει την ασφάλεια μας, πράγμα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ! Χρειάζεται λύση άμεση και ρεαλιστική και όχι μεγάλα λόγια του παρελθόντος για ανέγερση νέων κτηρίων που μας εφτασαν το 2016 να στεγαζόμαστε σε κτήριο του 1960.

Εκ μέρους των αστυνομικών των Γρεβενών, ένα μεγάλο ευχαριστώ (θα ακολουθήσει ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου) στον βουλευτή κύριο Μπγιάλας Χρήστος, τον Περιφερειάρχη κο Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Αντιπεριφερειαρχη Γρεβενων κο Ευάγγελο Σημανδράκο και τον Δήμαρχο κο Γιώργο Δασταμάνη για την όλη προσπάθεια τους , την κατανόηση του προβλήματος αλλά και την οριστική λύση που δώσανε σε ένα πάγιο αίτημα μας.

Κλείνοντας ενημερώνω τους συναδέλφους οτι σε πέντε μήνες το κτιριακό θα έχει λυθεί ” .

Aπάντηση του κ. Κ. Ταταρίδη προς τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Γρεβενών
(να μου συγχωρήσετε σήμερα που θα κάνω χρήση του ΕΓΩ)

Αγαπητέ  Πρόεδρε, διακόσιες πενήντα οικογένειες αστυνομικών δεν τις πετάμε στα άχρηστα όταν, μάλιστα, οι εκατόν πενήντα από αυτούς με την ιδιότητά τους αυτή έχουν την δική μου σφραγίδα με πενήντα άμεσα και εκατό έμμεσα ως συνοριοφύλακες. Όσο για τους υπόλοιπους είναι γνωστοί και φίλοι στην μικρή κοινωνία που ζούμε.

Αγαπητέ Γρηγόρη, η συνδικαλιστική καταιγίδα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια γονάτισε την οικονομία και την πατρίδα μας συνολικά και φυσικά και με άλλες επιδημίες που εμφανίστηκαν και ζήσαμε όπως η αλαζονεία και η απληστία ορισμένων κύκλων εξουσίας και δυστυχώς, ορισμένων πρωταγωνιστών της δημόσιας ζωής. Οφείλω όμως, να πω πως ο  συνδικαλισμός στον χώρο των αστυνομικών ήταν πάντα πολύ σεμνός και μετρημένος.

Αγαπητέ μου Γρηγόρη, σέβομαι το δικαίωμα του κλάδου σου για ένα ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον και δεν διαφωνώ για αυτό και θα τονίσω πως αν συνέχιζα μετά το ΄96 ως Βουλευτής πολλά πράγματα ακόμα θα γινόταν στον Νομό και φυσικά το νέο κτίριο της Αστυνομίας στο ιδιόκτητο οικόπεδο της. Αφού λοιπόν δεν μπορώ να εκλεγώ λόγω της θέσης του κόμματός μου θα βρίσκομαι στο πολιτικό σκηνικό ως μαχόμενος πολιτικός κάτι που κάνω χρόνια πολλά, από τότε που αποφάσισα να μείνω μόνιμα και εγκαταστάθηκα στον τόπο αυτό και παρόλο που αντιμετώπισα κομματικές ίντριγκες και εισαγόμενους «σωτήρες», δεν κατέθεσα τα όπλα και όσο έχω δυνάμεις θα δηλώνω πάντα παρών.

Αγαπητέ Πρόεδρε, η δική μου απτική περιλαμβάνει και τη δική σας αλλά είναι όμως, πολύ ευρύτερη και πολύ πιο βαθιά. Εγώ εκτός από εσάς βλέπω ΚΑΙ τα δικά σας  παιδιά όπως και όλα τα παιδιά του Νομού μια που και τα δικά μου είναι στο ξεκίνημα της ζωής τους. Έτσι, οι ευαισθησίες μου , η αγωνία και οι προβληματισμοί και οι στόχοι μου περιλαμβάνουν το σύνολο των αναγκών της κοινωνίας όπου καλούμαστε να σχεδιάσουμε τι πρέπει άμεσα να γίνει γιατί όλο το οικοδόμημα της χώρας σιγά σιγά καταρρέει.

Το μέλλον λοιπόν των νέων ανθρώπων, όλων των παιδιών μας φαντάζει ζοφερό και πρέπει όλοι μας να αλλάζουμε αυτήν την φθίνουσα πορεία της καταστροφής και σε αυτό το ιστορικό ραντεβού καλούμαστε όλοι μας να δώσουμε το παρόν. Πρέπει να ξεριζώσουμε τα γενεσιουργικά αίτια της κρίσης και να αποκτήσει ο λαός μας μια ταυτότητα με βασικό στόχο την αναγέννηση της πατρίδας μας και την κοινωνία μας στο σύνολό της. Αυτό σημαίνει νέα συνείδηση, αλλαγή νοοτροπίας, συνεργασία όλου του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών και φυσικά όρεξη για δουλειά και προσφορά όσων ασκούν θεσμικό ρόλο, γιατί όπως έχω πει πολλές φορές τα αξιώματα είναι εργαλεία για παραγωγή κοινωνικού έργου και με χαρακτηριστικό γνώρισμα την χαρά της δημιουργίας που πρέπει να κοσμεί έναν έντιμο και ικανό πολιτικό και όχι για ζωή χλιδής με γιορτές και πανηγύρια.

Με αυτές τις αρχές και με αυτά τα δεδομένα αξιολογώ τα βήματα μας που πρέπει να γίνονται προσεκτικά και για αυτό τον λόγο έγραψα το συγκεκριμένο άρθρο που θέτει προτεραιότητες και μετρήσιμες αποδόσεις της όποιας πρωτοβουλίας που καλούμαστε να θέσουμε σε εφαρμογή.

Θέτω υπεράνω όλων το συνολικό συμφέρον του Νομού και τα αποτελέσματα επιτυχών επιλογών που θα καρπωθούμε όλοι και φυσικά και εσείς και φυσικά η συνεργασία πρέπει να ξεπεράσει την όποια αντιπαλότητα που μπορεί να εμφανιστεί. Έτσι, αξιολόγησα πως χρειάζεται σε αυτήν την φάση σθεναρή διεκδίκηση επενδύσεων που θα φέρουν υπεραξία και ευρύτερο όφελος στον Νόμο μας χωρίς φυσικά να ρίχνουμε στα σκουπίδια όπως είπατε αγαπητέ Γρηγόρη για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί συμπολίτες μας.

Κλείνοντας, ανοίγουμε μια σχέση συνεργασίας καθώς και με όλους τους μαζικούς χώρους και τα μαζικά κινήματα του Νομού και φυσικά με τους θεσμικούς μας εκπροσώπους γιατί οι κόντρες και η άσκοπη αντιπαλότητα θα ακυρώσουν την συνολική και συλλογική προσπάθεια που απαιτείται για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης

Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.