giannenaΙσχυρός σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα Γιάννενα.
Ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Πωγωνίου στις 23:15 περίπου και είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων.


Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα Γρεβενά.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη τη δυτική Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στη Θεσπρωτία, τα Γρεβενά, ακόμα και σε Λάρισα και Τρίκαλα. Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 5 χλμ.

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιοτούτου, ακολούθησαν με διαφορά 6 λεπτών άλλες δύο δονήσεις μεγέθους 4,1 και 3,5 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες. Ενω πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί κάτοικοι επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική, ζητώντας πληροφορίες.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλ.
seis

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Πάτρας, ο κύριος σεισμός είχε μέγεθος 5,5 βαθμών Ρίχτερ.

Το NewsIt επικοινώνησε με τον καθηγητή Άκη Τσελέντη για μια πρώτη εκτίμηση:

Το καλό είναι ότι έχουμε μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, βέβαια είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Πάντως πρέπει να το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο. Δεν είναι και τόσο μεγάλος σεισμός, δεν είναι σοβαρός. Εγώ έχω εκφράσει μια άποψη εδώ και πολύ καιρό ότι στην Ελλάδα έχει συσσωρευτεί ενέργεια και πρέπει κάποια στιγμή αυτή η ενέργεια να βγει γι αυτό ας έχουμε το νου μας.”

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για ζημιές” λέει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας, ενώ και η πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων δεν έχει μέχρι στιγμής κλήσεις για ζημιές ή απεγκλωβισμούς.

Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν πάντως λόγο για πτώση δυο παλαιών και ακατοίκητων κτηρίων στην περιοχή «Καλούτσιανη» μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και για ζημιές στο μοναστήρι του χωριού Ασπράγγελοι, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.