CHINE, PROVINCE DE SHAANXI, XIAN, SOLDAT DE TERRE CUITE DE L'ARMEE ENTERREE DE TERRACOTTA. CETTE ARMEE DE L'AU-DELA, SENSEE PROTEGER L'EMPEREUR QIN SHIHUANGDI DANS SA TOMBE, EST UNE DES DECOUVERTES ARCHEOLOGIQUES LES PLUS IMPORTANTES DU XXE SIECLE. SITUE DANS LA PROVINCE DE LINTONG EN CHINE, LE MUSEE DES GUERRIERS ET CHEVAUX EN TERRE CUITE DE QIN SHIHUANGDI A ETE ETABLI A L'ENDROIT EXACT DES FOUILLES. ON PEUT DONC LES ADMIRER DANS LES DIFFERENTES FOSSES OU LES STATUES ONT ETE DECOUVERTES.

Κινέζοι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η Δύση ήρθε πολύ νωρίτερα σε επαφή με την Κίνα και μάλιστα χάρη στα ταξίδια των Αρχαίων Ελλήνων.

Ως τώρα οι ειδικοί ανέφεραν ότι ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στην χώρα της Ανατολής ήταν ο Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα. Ο αρχαιολόγος όμως Li Xiuzhen από το Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας, ανακοίνωσε ότι νέα ευρήματα δείχνουν ότι η Ευρώπη ήρθε σε επαφή με την Κίνα 1.500 χρόνια νωρίτερα χάρη στους Αρχαίους Έλληνες και -πιο συγκεκριμένα- στον Μέγα Αλέξανδρο. Τονίζει μάλιστα πως ήδη από τον τρίτο αιώνα π.Χ. τεχνίτες που προέρχονταν από τον ελλαδικό χώρο εκπαίδευαν τους Αρχαίους Κινέζους σε νέες τεχνικές κατασκευής.

Μια άλλη έρευνα εντόπισε Ευρωπαϊκό μιτοχονδριακό γονιδίωμα σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην επαρχία Σιντζιάνγκ στα βορειοδυτικά της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι Δυτικοί μετοίκησαν, έζησαν και πέθαναν εκεί κατά την περίοδο που Αυτοκράτορας ήταν ο Τσιν Σι Χουάνγκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν αγρότες εντόπισαν 8.000 ομοιώματα από τερακότα θαμμένα σε κοντινή απόσταση από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα το 1974. Μόνο που δεν υπήρχε η παράδοση δημιουργίας μεγάλων ανθρώπινων ομοιωμάτων στην Κίνα πριν την δημιουργία του συγκεκριμένου τάφου. Οι φιγούρες που εντοπίζονταν συνήθως δεν ξεπερνούσαν τα 20 εκατοστά σε μέγεθος.

Ο δρ Xiuzhen εξηγεί ότι η γρήγορη ανάπτυξη των δεξιοτήτων των τεχνιτών πρέπει να προέρχεται από ξένες επιρροές. Αυτό που εκτιμούν είναι ότι ο περίφημος Στρατός από Τερακότα και άλλα ομοιώματα είναι επηρεασμένα από την αρχαιοελληνική τέχνη. Την συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει και ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

 

huffingtonpost


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.