ÅÍÁÑÎÇ Ó×ÏËÉÊÇÓ ×ÑÏÍÉÁÓ-ÂÉÂËÉÁ ÓÔÏ 2ï ÄÇÌÏÔÉÊÏ Ó×ÏËÅÉÏ ÁÑÃÏÕÓ.(EUROKINISSI-ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Νέες αντιδράσεις για το μάθημα των θρησκευτικών από τοπικές Ενώσεις Θεολόγων.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Θεολόγων Πιερίας τονίζει ότι αποφάσισε να αρνηθεί να διδάξει τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών, επικαλούμενη «λόγους συνείδησης». Παράλληλα, οι θεολόγοι από την Ένωση Τρικάλων αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα σεμινάρια για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ένωση Θεολόγων Πιερίας

Όπως τονίζουν, «αρνούμαστε να διδάξουμε τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών για λόγους συνείδησης. Είναι πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός “επικίνδυνα και απαράδεκτα” πού απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε αυτά. Αντλούμε αυτό το δικαίωμα από το Σύνταγμα της Ελλάδας και συγκεκριμένα από το άρθρο 103, παράγραφο 1 του Συντάγματος και άρθρο 24 του ν. 3528/2007 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και σύμφωνα με τον ίδιο νόμο άρθρο 25, παράγραφο 3.

Αποφασίσαμε να διδάξουμε το μάθημα, σύμφωνα με τα βιβλία των μαθητών, τα οποία διανεμήθηκαν κανονικά και βρίσκονται στην διάθεση των καθηγητών αλλά και των μαθητών όπως ακριβώς τόνισαν στις δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος».

Ένωση Θεολόγων Τρικάλων

Από την πλευρά της η Ένωση Θεολόγων Τρικάλων τονίζει μεταξύ άλλων: «Το Παράρτημα Τρικάλων της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) μετά την αποχώρηση των εκπαιδευτικών σήμερα 6-10-2016 σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την επιχειρούμενη ενημέρωση για την επιβολή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών και πνευματοκτόνων Προγραμμάτων και δηλώνει ότι οι Θεολόγοι του Νομού Τρικάλων:

1) Συμφωνούμε απόλυτα με τις δηλώσεις (20/9/2016) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ότι τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών (ΦΕΚ υπ. αριθ. 143575/Δ2 ΥΑ 13.09.2016), που βεβιασμένα επιβάλλει στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης «είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία, γενικότερα στην κοινωνία μας, και ρήξη μέσα στην Εκκλησία στις σχέσεις με την πολιτεία».

 

huffingtonpost


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.