syntagh
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά

Μαγείρεμα 45 λεπτά

Υλικά-1 λαιμό χοιρινό (2 κιλά) ολόκληρο
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
-1/2 φλιτζάνι αλάτι + 1 κουτ. σούπας
-3 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
-1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
-1 κρεμμύδι σε ροδέλεςEκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κρέας με τη λευκή ζάχαρη, το αλάτι και το θυμάρι αποβραδίς. Μεταφέρουμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 6-12 ώρες.
Πριν μαγειρέψουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και πετάμε τα υγρά. Απλώνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού σε ταψί, από πάνω βάζουμε το κρέας και ψήνουμε για δυόμισι ώρες. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το ξύσμα, το υπόλοιπο αλάτι και τη μαύρη ζάχαρη. Περιχύνουμε με τον χυμό και το ξίδι και ψήνουμε πάλι στους 180°C για μισή ώρα.
Στο διάστημα αυτό το αλείφουμε συχνά με τους χυμούς από το ταψί.
Μόλις καραμελώσει καλά το κρέας και πάρει σκούρο χρώμα, σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.


thecookbook

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.