Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο σεΐχης του Κατάρ σώζει την Deutsche Bank; Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μελετά η τράπεζα

8 Οκτωβρίου, 2016 by Σταματίνα

deutscheb708

Τρόπους να βγει από την κρίση που την κλυδωνίζει, εξετάζει η Deutsche Bank.

Ενας από αυτούς είναι η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Στο πλαίσιο αυτό η βασιλική οικογένεια του Κατάρ εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το ποσοστό της στην Deutsche Bank AG μέχρι και το 25%, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο πρώην Πρωθυπουργός του κράτους του Κόλπου, σεΐχης Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι και ο πρώην εμίρης Χαμαντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, διερευνούν την πιθανότητα να αυξήσουν κατά 10% την τρέχουσα συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει υπάρξει τελική συμφωνία. Η εκπρόσωπος της τράπεζας στην Φρανκφούρτη αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ από την πλευρά των σεΐχηδων δεν υπήρξε απάντηση. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Deutsche Bank έχει πέσει κατά 46% αυτό το χρόνο στην αγορά της Γερμανίας.

Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες, σύμφωνα με τo Bloomberg, προσφέρονται να εγγυηθούν μία έκδοση μετοχών, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, από τη Deutsche. Αυτό είναι το ανώτατο ποσό που μπορεί να συγκεντρώσει η τράπεζα με την πώληση μετοχών με έκπτωση, χωρίς να χρειασθεί την έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Deutsce Bank ετοιμάζεται να εισαγάγει στο Χρηματιστήριο την μονάδα της διαχείρισης ενεργητικού και την πώληση μειοψηφικού πακέτου των μετοχών της μονάδας, ώστε να περιορίσει το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που ενδεχομένως θα χρειαστεί. Η κίνηση αυτό αναμένεται να γίνει μόλις υπάρξει ο αναμενόμενος διακανονισμος με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την λανθασμένη πώληση των ενυπόθηκων τίτλων.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι FT, μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανιας δεν έχει λάβει τελική απόφαση αναφορικά με μια πιθανή διασπορά ενός μειοψηφικού πακέτου της μονάδας διαχείρισης των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και είναι απίθανο να υπάρξει τέτοια προσφορά πριν από το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα γνώστες της κατάστασης.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2016 at 17:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply