anny

Αλλη εκδοχή από αυτήν του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη  έδωσε στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του κατηγορουμένου και πατέρα της μικρής Αννυς.

Ωστόσο η κατάθεση του αμφισβητήθηκε έντονα από το δικαστήριο και την εισαγγελέα.

Ο μάρτυρας εκτίμησε ότι το μικρό κορίτσι πέθανε από παθολογικά αίτια και δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε….

Ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από εμετό που εντοπίστηκε σε κουβέρτα, ένα εύρημα που, όπως είπε, δεν αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα. Ακόμη, ανέφερε ότι βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και όχι – σύμφωνα πάντα με τον ίδιο – πολύ ψηλά στον τοίχο του σπιτιού, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν.

Η κατάθεσή του προκάλεσε απορία από την πλευρά της εισαγγελέως η οποία σε μια αποστροφή του λόγου της είπε: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά…δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο…».

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καρακούκη, η οποία είχε προκαλέσει σοκ στο ακροατήριο, η μικρή Αννυ τεμαχίστηκε ενώ βρίσκονταν εν ζωή  και αυτό διότι το αίμα της είχε βρεθεί ψηλά στους τοίχους και μάλιστα σε ύψος άνω του ενός μέτρου…

Τώρα, ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε ότι το παιδί πέθανε από φυσιολογικά αίτια και δεν τεμαχίστηκε ζωντανό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η 4χρονη να πήρε ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι – ο κατηγορούμενος πατέρας της ήταν χρήστης- και εξ’ αυτού του λόγου να έκανε εμετό πάνω στη  κουβέρτα. «Στις πρώτες φορές οι χρήστες ηρωίνης κάνουν εμετό» είπε συμπληρωματικά ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή….
Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία. Ότι λέει ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο πατέρας της  Άννυ) το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό σ συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε;
Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Αννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα βρέθηκε εμετός..

«Δεν υπήρξε εμπορία οργάνων»
Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το θάνατο της μικρής να έγινε εμπορία των οργάνων της. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικογραφία για εμπορία οργάνων» είπε ο μάρτυρας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.