Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρώτο κουδούνι για τα παιδιά προσφύγων στις 10 Οκτωβρίου

6 Οκτωβρίου, 2016 by Σταματίνα

prosfugopoula-sxoleio-708

Το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά προσφύγων θα χτυπήσει στις 10 Οκτωβρίου, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει πού θα λειτουργήσουν οι πρώτες δομές.

«Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων υπακούει στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την περίθαλψη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εθνική νομοθεσία και στο αίσθημα του ελληνικού λαού, φιλοξενίας, αλληλεγγύης και αγάπης προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους», τόνισε ο υπουργός Νίκος Φίλης.

Οι πρώτες δομές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα λειτουργήσουν σε δύο κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, σε δυο της Θεσσαλονίκης, σε ένα στην Ήπειρο, σε ένα στην Εύβοια, καθώς και σε 20 σχολεία. Συνολικά 1.500 παιδιά θα δώσουν το «παρών» αρχικά, την πρώτη ημέρα του σχολείου.
«Η σταδιακή λειτουργία των υπολοίπων κέντρων, ακολουθεί την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης του υπουργείου Υγείας», ανέφερε ο γ.γ. του υπουργείου, Γιάννης Παντής.iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2016 at 21:06 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply