Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτό θα είναι το νέο Champions League – Κίνδυνος για την Ελλάδα να χάσει μια ομάδα

5 Οκτωβρίου, 2016 by Σταματίνα

messi890_12

Οι αλλαγές της UEFA στο Champions League δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν φυσικά και την Ελλάδα, στο νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών, στο δρόμο για τους ομίλους.

Από τη σεζόν 2018-2019, η διαδικασία των προκριματικών του Champions League αλλάζει εντελώς αφού η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ενισχύει τις ομάδες που θα βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της κατάταξής της.

Ο δρόμος του πρωταθλητή

Αυτή την στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας και στο καλύτερο σενάριο, θα καταφέρει να φτάσει έως την 14η μέσα στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», η UEFA έχει αποφασίσει να δώσει απευθείας είσοδο στους ομίλους στις πρώτες τέσσερις ομάδες των πρώτων τεσσάρων χωρών (16), από δύο εισιτήρια στις χώρες που θα βρίσκονται στην 5η και 6η θέση (4) και από ένα απευθείας εισιτήριο στις χώρες που θα βρίσκονται στις θέσεις 7-10 (4).

Αυτό σημαίνει ότι οι 24 από τις 32 θέσεις θα έχουν καλυφθεί από τον Μάιο, οπότε και θα ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα ενώ θα απομένουν μόλις 8 εισιτήρια για να διεκδικηθούν μέσω των προκριματικών.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας το 2018 θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό γύρο, σε περίπτωση που η Ελλάδα μείνει στην 15η θέση ενώ αν η χώρα μας ανέβει στην 14η θέση, τότε θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Σε περίπτωση που ο κάτοχος του Champions League και του Europa League έχει κερδίσει μέσω του πρωταθλήματος την απευθείας είσοδο στους ομίλους, τότε η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας μας θα αγωνιστεί απευθείας στα πλέι-οφ, ψάχνοντας μόνο μια πρόκριση για την είσοδο στους ομίλους.

Πιο δύσκολα για τον 2ο

Πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για την ομάδα που θα πάρει την 2η θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εδώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν δύο σενάρια.

Αν η UEFA αποφασίσει να δώσει 3ο εισιτήριο στις χώρες που βρίσκονται στην 5η και 6η θέση αλλά και 2ο εισιτήριο για τα προκριματικά, στις θέσεις 7-12 τότε η Ελλάδα ακόμη και αν βρεθεί στη 14η θέση, δεν θα έχει θέση.

Στο 2ο σενάριο, αν η UEFA αποφασίσει να δώσει 2ο εισιτήριο στις ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 10-15,τότε η ομάδα που θα τερματίσει 2η στο πρωτάθλημά μας θα ξεκινά τις υποχρεώσεις της από τον 1ο προκριματικό γύρο.

iefimerida

 


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2016 at 19:03 and is filed under Super League, ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply