dhmosioΜε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωράει στη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος κινητικότητας.

Με τη θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση των εργαζόμενων από τον έναν φορέα στον άλλο.

Η κινητικότητα και οι μετατάξεις θα φέρουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις φορέων με παράλληλη κατάργηση 1.040 κλάδων.

Δημιουργείται μία εσωτερική αγορά εργασίας
Με το νομοσχέδιο που προωθείται θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μια εσωτερική αγορά εργασίας για τους Δημοσίους Υπαλλήλους οι οποίου θα μπορούν να αλλάζουν θέσεις όταν δημιουργούνται κενές θέσεις εργασίας. Για να το πετύχουν αυτό θα κάνουν αίτηση, θα περνούν από αξιολόγηση, ενώ καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος της μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ.
Με βάση το νέο νομοσχέδιο καθορίζεται ως ανώτατο όριο ολοκλήρωσης κινητικότητας οι 4 μήνες, ενώ για τις μετατάξεις το αντίστοιχο όριο θα είναι οι τρεις μήνες.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας οι κενές θέσεις
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας αναμένεται να δημιουργηθεί το 2017 και σε αυτήν όλοι φορείς με κενές θέσεις θα αναρτούν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα αναρτούν τις υποψηφιότητές τους για τις θέσεις που είναι κενές και επιθυμούν οι ίδιοι να καλύψουν.

Κριτήρια και επιλογή υπαλλήλου
Τα κριτήρια για την πλήρωση της κενής θέσης θα προσδιορίζονται από τον ίδιο τον φορέα που αναζητά υπάλληλο για την συμπλήρωση του κενού. Στην περίπτωση που για την ίδια θέση υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι θα υπάρχει μοριοδότηση με βάση τυπικά προσόντα την οποία θα ελέγχει το Συντονιστικό Κέντρο Κινητικότητας στο οποίο θα μετέχουν στελέχη του ΑΣΕΠ.

Στο τέλος του 2016 τα οργανογράμματα στο Δημόσιο
Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα σε ολόκληρο το Δημόσιο και τους ΟΤΑ έτσι ώστε να υπάρχει η βάση για τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας.
Με βάση τα οργανογράμματα ανά τομέα και υπηρεσία θα προκύψουν και οι ανάγκες αλλά και οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται για κινητικότητα.

 iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.