Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοτόπουλο λεμονάτο, στο αλουμινόχαρτο

Οκτώβριος 2nd, 2016 by Σταματίνα

lemonato890

Μπορώ να σας πω ότι είναι πιο εύκολο και πιο γευστικό το κοτόπουλο με την παρακάτω συνταγή.

Μετά από δοκιμές σε ταψιά, πυρέξ, κεραμικά, με ή χωρίς καπάκι, θα λατρέψετε αυτή την απλή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά μουστάρδα με σπόρους
  • Ξηρό θυμάρι και δενδρολίβανο
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πατάτες baby
  • 1 λεμόνι σε φετούλες
  • Λίγο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τις μουστάρδες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού -Προσθέστε αλάτι, πιπέρι
  • Κόψτε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
  • Κόψτε τις πατάτες στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρές και τοποθετήστε τις στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου
  • Ρίξτε στις πατάτες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ με τις μουστάρδες, γυρίστε το να πάρει καλά
  • Βάλτε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες, και στα 4 αλουμινόχαρτα
  • Τοποθετήστε στην κορυφή τις φετούλες λεμονιού
  • Κλείστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε λίγο αν χρειάζεται σε κάθε πακέτο και βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι
  • Αφήστε το να ψηθεί 45 λεπτά, χαμηλώστε λίγο την ένταση στους 180 βαθμούς
  • Ανοίξτε στο τέλος τα πακέτα και ψήστε για 3-4 λεπτά να καραμελώσει από πάνω
  • Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε μαϊντανό

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 2nd, 2016 at 12:31 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply