Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοτόπουλο λεμονάτο, στο αλουμινόχαρτο

2 Οκτωβρίου, 2016 by Σταματίνα

lemonato890

Μπορώ να σας πω ότι είναι πιο εύκολο και πιο γευστικό το κοτόπουλο με την παρακάτω συνταγή.

Μετά από δοκιμές σε ταψιά, πυρέξ, κεραμικά, με ή χωρίς καπάκι, θα λατρέψετε αυτή την απλή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά μουστάρδα με σπόρους
  • Ξηρό θυμάρι και δενδρολίβανο
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πατάτες baby
  • 1 λεμόνι σε φετούλες
  • Λίγο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τις μουστάρδες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού -Προσθέστε αλάτι, πιπέρι
  • Κόψτε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
  • Κόψτε τις πατάτες στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρές και τοποθετήστε τις στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου
  • Ρίξτε στις πατάτες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ με τις μουστάρδες, γυρίστε το να πάρει καλά
  • Βάλτε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες, και στα 4 αλουμινόχαρτα
  • Τοποθετήστε στην κορυφή τις φετούλες λεμονιού
  • Κλείστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε λίγο αν χρειάζεται σε κάθε πακέτο και βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι
  • Αφήστε το να ψηθεί 45 λεπτά, χαμηλώστε λίγο την ένταση στους 180 βαθμούς
  • Ανοίξτε στο τέλος τα πακέτα και ψήστε για 3-4 λεπτά να καραμελώσει από πάνω
  • Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε μαϊντανό

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2016 at 12:31 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply