Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Aυτή είναι η Νο1 αιτία διαζυγίου – Και δεν είναι το κέρατο

28 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

sxeseis1

Αν πιστεύετε ότι η απώλεια του πάθους ή μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να “διαλύσει” εύκολα έναν γάμο, έρχεται μια νέα έρευνα να δώσει άλλη διάσταση στο “κεφάλαιο διαζύγιο”.

Η συναισθηματική ψυχρότητα στο ζευγάρι είναι η κύρια αιτία που οδηγεί στο φινάλε μιας σχέσης. Ο ειδικός στη θεραπεία ζεύγους, Τζον Γκότμαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός λόγος διάλυσης ενός γάμου είναι η απώλεια συναισθήματος στην συμβίωση του ζευγαριού που έχει προέλθει κυρίως από την απαξίωση που υπάρχει μεταξύ των συντρόφων. Η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός είναι τα θεμέλια για μια υγιή σχέση που θα αναδείξει τις καλύτερες πτυχές του χαρακτήρα των ατόμων μέσα στη σχέση.

Η περιφρόνηση -που μπορεί να εννοηθεί είτε μέσω εκφράσεων του προσώπου πχ η αποστροφή του βλέμματος κατά τη διάρκεια ενός καβγά και δηλώσεων περί ανωτερότητας- μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον της σχέσης ενός παντρεμένου – ή μη- ζευγαριού. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπείτε σε διαδικασία να “παίξετε με ανοιχτά χαρτιά” με τον/ την σύντροφό σας, δείξτε περισσότερη προσοχή στο πώς θα εκφραστείτε και ιδιαιτέρως… τις εκφράσεις του προσώπου σας. Να θυμάστε ότι κάθε πρόβλημα, τις περισσότερες φορές, βρίσκει την λύση του μόνο και μόνο επειδή προσδιορίστηκε.

 

bovary


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2016 at 23:05 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply