mei-25-9-708

Η Τερέζα Μέι ανέλαβε τα ηνία της Μ. Βρετανίας το καλοκαίρι, η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδικούν το Οβάλ Γραφείο στις ΗΠΑ. Οι κινήσεις τους όμως δεν επηρεάζουν μόνο τις χώρες τους.

Πρόκειται για τους τρεις ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια οικονομία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Bloomberg. Το δίκτυο κατάρτισε μία λίστα με τους 50 ανθρώπους, οι οποίοι οδηγούν κάποιες από τις σημαντικότερες τάσεις στον κόσμο της οικονομίας.

Στην πρώτη θέση είναι η Τερέζα Μέι. Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας μπορεί να κερδίσει τα πάντα, αν μπορέσει να διαπραγματευτεί τα ακανθώδη ζητήματα, όπως το αν τράπεζες, ασφαλιστικές και επενδυτικές εταιρείες θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις δουλειές με την ΕΕ από την έδρα τους στο Λονδίνο, αναφέρει το δημοσίευμα. «Διακυβεύεται το στάτους του Σίτι ως το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης», σημειώνει το Bloomberg.

Ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, από τον οποίο αν κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ ο κόσμος περιμένει να δει πόσο ειλικρινής είναι η αντίθεσή του στο ελεύθερο εμπόριο. Αμέσως επόμενη η Χίλαρι Κλίντον, που αν κερδίσει μεταξύ άλλων περιμένουν να δουν αν όπως έχει δηλώσει οι πλούσιοι, η Γουόλ Στριτ και οι εταιρείες θα πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί σε φόρους.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είναι τέταρτος στη λίστα. «Εχει υποσχεθεί να φρενάρει την πτώση της ετήσιας οικονομικής ανάπτυξης πάνω από το 6,5% έως το 2020 και να εμποδίσει τον εκτροχιασμό των χρεών. Αν δεν τα καταφέρει, οι αγορές θα υποχωρήσουν», αναφέρει το Bloomberg, σημειώνοντας ότι ο ηγέτης της Κίνας βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.

Μόλις στην έκτη θέση, πίσω και από τον CEO και ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, βρίσκεται η Ανγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος έχει υποστεί φθορά από το προσφυγικό και το πλήρωσε με ήττες στις περιφερειακές εκλογές, αλλά έως τώρα δεν έχει προκύψει κάποια σοβαρή απειλή για την αρχηγό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, αναφέρει το Bloomberg.

Ακολουθούν ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η κεντρική τραπεζίτης των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

Την πρώτη δεκάδα των ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια οικονομία κλείνει ο Σέρζιο Μόρο. Πρόκειται για τον ομοσπονδιακό δικαστή της Βραζιλίας, η έρευνα του οποίου για το σκάνδαλο των 2 δισ. δολαρίων οδήγησε στην αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από την προεδρία.

 

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.