mpenΓια τρίτη μέρα συνεχίζονται, στην Κω, από κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας, ειδικούς επιστήμονες και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι έρευνες στο σημείο, όπου πριν από 25 χρόνια εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν.

Σύμφωνα με ενημέρωση Βρετανού αξιωματούχου στους δημοσιογράφους, έως στιγμής έχουν βρεθεί δεκάδες οστά, τα οποία ταυτοποιήθηκε ότι ανήκουν σε ζώα, αφού οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία εκείνα που μπορούν αμέσως να τους δείχνουν για τι είδους οστά πρόκειται.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι έχουν βρεθεί και κομμάτια υφάσματος, τα οποία θα εξεταστούν σε ειδικά εργαστήρια, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται προσεκτικά για να ταξινομηθούν.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των ερευνών θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι αξιωματικοί ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια προκειμένου να ανακαλύψουν τι συνέβη στο παιδί, όταν ένας νέος μάρτυρας δήλωσε πως μπορεί να είχε σκοτωθεί από έναν εκσκαφέα και να θάφτηκε.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, μια ομάδα αξιωματικών από την αστυνομία του South Yorkshire ταξίδεψε στην Κω για να αρχίσει νέα έρευνα.

Στον ελαιώνα, ένας εκσκαφέας μετακινεί σωρούς από χώμα σε ένα παρακείμενο χώρο, όπου στελέχη και τοπικοί εθελοντές ξεκίνησαν την επίπονη εργασία του κοσκινίσματος αναζητώντας θραύσματα οστών.

Το συγκεκριμένο μέρος έχει ερευνηθεί και στο παρελθόν, όταν οι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά το 2012.

Κομμάτια υφάσματος βρήκαν οι αστυνομικοί που αναζητούν τον Μπεν στην Κω

Η νέα έρευνα όμως θα επικεντρωθεί σε πιο βαθύ σκάψιμο και σε μία συγκεκριμένη περιοχή, μετά από πληροφορίες ενός μάρτυρα πριν από 4 μήνες.

Ο Μπεν ήταν 21 μηνών όταν χάθηκε από μια αγροικία τον Ιούλιο του 1991. Η μητέρα του Κέρι, που μετακόμισε στην Κω από το Σέφιλντ, πάντα πίστευε ότι απήχθη.

Νωρίτερα όμως αυτό το μήνα, οι ισχυρισμοί του μάρτυρα υποδήλωναν πως ο Μπεν μπορεί να είχε σκοτωθεί. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο οδηγός εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας, που εργαζόταν στο αγρόκτημα, σκότωσε τον Μπεν.

Ο Μπάρκας πέθανε το περασμένο έτος σε ηλικία 62 ετών. Η οικογένειά του αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη με το θάνατο του αγοριού και ανακρίθηκε από την αστυνομία όταν ο Μπεν εξαφανίστηκε.

Αλλά ένας φίλος του είδε τον οδηγό, γνωστό ως Ντίνο, «να ιδρώνει και να τρέμει», όταν επέστρεψε από το αστυνομικό τμήμα. Ο Μπάρκας είπε στον φίλο του πως «είναι πιθανό» να συνέβη ένα τραγικό ατύχημα.

Κομμάτια υφάσματος βρήκαν οι αστυνομικοί που αναζητούν τον Μπεν στην Κω
H ομάδα αναζήτησης επικεντρώθηκε στην πάνω αριστερή πλευρά του χωραφιού, οδηγώντας σε εικασίες πως οι αξιωματικοί είχαν λάβει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να έβρισκαν αποδεικτικά στοιχεία.

Ο επιθεωρητής Τζον Κάζινς δήλωσε: «Έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως τα θέματα που συζήτησε ο μάρτυρας με τον Μπάρκα είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Η έρευνα το 2012 βασίστηκε σε πληροφορίες που ήταν γνωστές εκείνη την περίοδο… οι νέες πληροφορίες μου δίνουν έναν πολύ ισχυρό λόγο για να βρισκόμαστε εδώ την επόμενη εβδομάδα».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πως με ακρίβεια πόσα θραύσματα οστών συλλέξαμε σήμερα, αλλά είναι πάρα πολλά».

Ο ντετέκτιβ δήλωσε επίσης πως κατά την διάρκεια της ανασκαφής το 2012 είχαν ανακαλύψει 481 θραύσματα οστών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως χθες έβρισκαν «κάθε στιγμή» οστά.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος περιμένει να βρει απαντήσεις, ο Κάζινς δήλωσε πως «είναι αισιόδοξος για την έρευνα» και πως η μητέρα του Μπεν πιθανότατα θα μάθει τι συνέβη στο γιο της.
Κομμάτια υφάσματος βρήκαν οι αστυνομικοί που αναζητούν τον Μπεν στην Κω
Η μητέρα του Μπεν βρίσκεται σε μια μυστική τοποθεσία κοντά στην Κω, όπου ενημερώνεται τακτικά από την αστυνομία. Μετά από τόσα χρόνια που αναζητά το γιο της, βρίσκεται σε «έντονη συναισθηματική φόρτιση» και είναι θυμωμένη που ο μάρτυρας περίμενε τόσα χρόνια για να μιλήσει.

Όπως δήλωσε στην Daily Mirror: «Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν πίστευα πως ο Μπεν ήταν νεκρός… μέχρι τώρα. Αυτός ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία πως μας δικαιούμαστε την αλήθεια, αλλά δικαιούμασταν την αλήθεια πριν από 25 χρόνια. Νιώθω πως μίλησε τώρα, μόνο και μόνο διότι ο Ντίνος είναι νεκρός. Πώς μπορεί να κρατά ένα τόσο σοβαρό μυστικό όλα αυτά τα χρόνια».

αμπε, Daily Mail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.