Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυπνίες; 4 κόλπα για να κοιμάσαι εύκολα, σαν μωρό

27 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

sleep21

Ο ύπνος είναι το σημαντικότερο διάστημα μέσα

στην ημέρα μας για την διατήρηση της καλής μας υγείας. Αν αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι, υπάρχουν παράμετροι για έναν καλό νυχτερινό ύπνο που μπορείτε να βελτιώσετε.  Κοιμηθείτε… σαν παιδί ακολουθώντας εύκολα και αποτελεσματικά tips.

  • Διαβάστε ένα αγαπημένο σας βιβλίο

Μια από τις παιδικές μας αναμνήσεις ήταν η ανάγνωση ενός παραμυθιού. Τα βλέφαρα βάραιναν και κοιμόμασταν με ευχάριστες εικόνες.  Αυτό δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να ακολουθηθεί και τώρα. Διαβάζοντας ένα βιβλίο με αργό ρυθμό και με χαμηλό φωτισμό, η χαλάρωση δεν θα αργήσει.

  • Κάντε γυμναστική

Τα παιδιά μετά από πολύωρο παιχνίδι ζητούν ξεκούραση στο κρεβάτι τους. Έτσι κι εσείς! Η εντατική φυσική δραστηριότητα λίγο πριν το τέλος της ημέρας δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για έναν χαλαρωτικό ύπνο.

  • Προσοχή στη διατροφή σας

Τα παιδιά που τρώνε καλύτερα, κοιμούνται και καλύτερα. Αυτό συμβαίνει και με τους “μεγάλους”. Καταναλώνοντας ζάχαρη και καφεΐνη σε μεγάλες ποσότητες και τρώγοντας αρκετά μεγάλες ποσότητες τροφής λίγο πριν πέσετε για ύπνο, αυξάνετε τις πιθανότητες αϋπνίας. Να επιλέγετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Ο κλινικός ψυχολόγος Jamie Howard του New York’s Child Mind Institute αναφέρει ότι “Ένα καλό γεύμα πριν τον ύπνο είναι ένα μπολ δημητριακών με γάλα”.

 

  • Πηγαίνετε για ύπνο όταν πραγματικά νιώθετε κουρασμένοι

Η Νatalia Willes, sleep – training expert στο Los Angeles αναφέρει ότι μόλις νιώσετε την ανάγκη να κοιμηθείτε αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας απελευθερώνει μια “συμφωνία ορμονών” που σας βοηθάει να κοιμηθείτε εύκολα με το που ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας”. Να πέφτετε στο κρεβάτι σας όταν νιώθετε πραγματικά την ανάγκη για να κοιμηθείτε. Ο Dr. William Winter, παιδοψυχολόγος, αναφέρει ότι “Το πρέπει να πέσεις για ύπνο” προκαλεί στρες στα παιδιά με αποτέλεσμα αυτά να αδυνατούν να κοιμηθούν σε προκαθορισμένη ώρα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στους ενήλικες.

 

bovary


loading…

This entry was posted on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2016 at 23:51 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply