koumoutsakos-ape-708

Εξηγήσεις για τις «σκιές» που υπάρχουν στην διαχείριση του προσφυγικού, μετά τις καταγγελίες του πρώην γ.γ πρώτης υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη, θα ζητήσει η ΝΔ.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρας σχετικά με τη στάση του στα ζητήματα που έχουν προσκύψει στο προσφυγικό ζήτημα, μετά τις αποκαλύψεις του κ. Βουδούρη περί πιέσεων για απευθείας αναθέσεις έργων στο προσφυγικό.

«Είναι ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη καμία χώρα. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση όχι μόνον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, αλλά βυθίζεται σε πρακτικές με οσμή σκανδάλων. Οι τελευταίες καταγγελίες του κ. Βουδούρη απαιτούν άμεση διερεύνηση. Τόσο από τη Βουλή, όσο και από τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι άλλωστε οι μόνες», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και τονίζει:

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να ζητήσει άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Βουδούρη δέχθηκε την παραίτησή του. Δικαιούμαι να πω λοιπόν ότι τα κηρύγματα του δήθεν ανθρωπισμού στο προσφυγικό έκρυβαν επιδιώξεις πλουτισμού. Γι΄ αυτό και αύριο καταθέτουμε μαζί με επτά ακόμη συναδέλφους ερώτηση στη Βουλή ζητώντας πλήρη στοιχεία και εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για τις «σκιές» στη διαχείριση του προσφυγικού».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Ωραιόκαστρο και τη στάση του δημάρχου, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει πως η Νέα Δημοκρατία κατανοεί την αγανάκτηση των κατοίκων περιοχών, ωστόσο, δεν υποστηρίζει φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Μιλώντας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, εξηγεί το πώς η ΝΔ προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

«Εδώ που φτάσαμε είναι προφανές ότι πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά: Πρώτον για ποινικές και -όχι μόνον- πολιτικές ευθύνες είχε μιλήσει εδώ και αρκετές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών. Δεύτερον, υπάρχει, ήδη, εμπλοκή της Δικαιοσύνης, μετά από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων, που δεν περιορίζονται στην αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά. Τρίτον υπάρχουν στοιχεία που είναι ανάγκη να διερευνηθούν από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και σ’ αυτό θα επιμείνουμε αταλάντευτα. Θέλουν δεν θέλουν θα έρθουν στη Βουλή. Δεν μπορεί να κρύβουν και να κρύβονται. Δεν μπορεί να μιλούν για διαφάνεια και να επιβάλλουν συσκότιση. Και τέταρτον. Μετά από όλα αυτά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή. Για εμάς είναι καθήκον και υποχρέωση δημοκρατίας, να μην επιτρέψουμε τη χειραγώγηση της ενημέρωσης από μια γκρίζα αυταρχική διακυβέρνηση», δήλωσε.

«Καθήκον και υποχρέωσης της Δημοκρατίας να μην επιτρέψουμε τη χειραγώγηση της ενημέρωσης», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το εάν θα υπάρχει πρόταση μομφής προς τον Νίκο Παππά, ανέφερε πως «εάν υπήρχε τέτοια απόφαση, θα είχε ανακοινωθεί».

Ερωτηθείς αν είναι θέση της ΝΔ η προκήρυξη εκλογών στην περίπτωση που ο νόμος για τις άδειες κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός σημειώνει ότι η «το αίτημα των εκλογών αναδύθηκε μέσα από το πολύ ζοφερό περιβάλλον που δημιουργούν οι κυβερνητικές επιλογές».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι « σε μία εποχή που το ψέμα έγινε καθεστώς η επιδίωξη της αλήθειας είναι επαναστατική πράξη» και δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ΝΔ δεν επιδιώκει να μοιράσει μιζέρια και φτώχεια σε όλους, επιδίωξή της είναι η δημιουργία ανάπτυξης και πλούτου για όλους.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.