yahoo-logo-708

Τα στοιχεία τουλάχιστον 500 εκατ. λογαριασμών κλάπηκαν από χάκερς πριν από δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Yahoo.

Σε δήλωση, η εταιρεία αναφέρει πως πληροφορίες, όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησεως και κωδικοί πρόσβασης, έχουν κλαπεί από το 2014.

Μάλιστα, ανέφερε πως στην επίθεση υπήρξε «υποστήριξη από κάποιο κράτος», χωρίς να κατονομάζει ποιο είναι αυτό.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Απευθυνόμενη προς τους χρήστες ζήτησε να τσεκάρουν τους λογαριασμούς τους για ύποπτη δραστηριότητα και να προσέξουν για ύποπτα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρας που η Verizon Communications κινείται πως την εξαγορά της Yahoo προς 4,8 δισ. δολάρια. Προς το παρόν είναι ασαφές τι επίπτωση θα έχει στην τιμή πώλησης.

Η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη δικτυοπαραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω», ανέφερε.

Με την ανακοίνωσή της, η εταιρεία επιβεβαιώνει έκθεση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Recode πως τουλάχιστον 200 εκατ. λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί.

 

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.