bild-prosfyges-708

«Τι κρύβει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους αριθμούς προσφύγων;», αναρωτιέται σε άρθρο της η Bild, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «μαγειρεύει» τα νούμερα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 60.000 πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα, με περίπου 8.150 από αυτούς να είναι άγνωστο το πού είναι ή αν είναι ακόμα στην Ελλάδα.

«Αυτός ο αριθμός των ”χαμένων” προσφύγων είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος», όπως αποκαλύπτει η Bild, η οποία επικαλούμενοι κυβερνητικούς κύκλους πάνω από 10.000 πρόσφυγες «αγνοούνται».

Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στο μητρώο και τη γνώση σχετικά με την θέση των προσφύγων, οπότε η άγνοια για το που βρίσκονται ορισμένοι από αυτούς δημιουργεί κενά, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες πληροφορίες.

Η τρέχουσα θέση των προσφύγων ήταν άκρως σημαντική πληροφορία στην περίπτωση των δύο τρομοκρατών του ISIS, που συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με την Bild.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές σημειώνει πως είναι πιθανό οι «αγνοούμενοι» πρόσφυγες να έφυγαν μόνοι τους από τα κέντρα φιλοξενίας. Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι άνθρωποι που διέφυγαν από καταστάσεις που απειλούσαν τη ζωή τους, είναι δυνατόν να τους σταματήσουν οι φράχτες ή τα σύνορα της Ευρώπης.

Και πάλι, όμως, η γερμανική εφημερίδα διερωτάται «γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει ως επίσημη εκδοχή ένα μικρότερο αριθμό;», παραθέτοντας δύο λόγους:

  • Θα μπορούσε να κρατήσει τεχνητό αριθμό προσφύγων, ώστε αν η συνθήκη με την Τουρκία σπάσει, θα υπήρχαν διαθέσιμες εγκαταστάσεις για νέο κύμα.
  • Αλλος λόγους θα μπορούσε να είναι πως απλά η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί πως δεν έχει υπό έλεγχο την καταγραφή και την παρακολούθηση διαμονής των προσφύγων.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.