Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εσπερίδα: «Μνησιπήμων Πόνος. Ξένος, Μετανάστης, Πρόσφυγας» στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών

22 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

metanastesΟ εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

καθιερώθηκε ως θεσμός από το 1991 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά».

Για τη διετία 2015-2016 έχει επιλεγεί το επίκαιρο και διαχρονικό θέμα «Βία και Ανεκτικότητα» γύρω από την ευρύτερη θεματική των διωγμών, της βίας και της ανεκτικότητας .

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, Δήμου Γρεβενών και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Γεωργίου συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «Μνησιπήμων Πόνος. Ξένος, Μετανάστης, Πρόσφυγας» που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Γεώργιο στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο «Μιχάλης Καραγιάννης».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Η. Γάγάλης, Δ/ντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης: Οι Γρεβενιώτες του Μουσαρλί και του Καρακολάρ στο Αίδίνι της Μικράς Ασίας και οι γύρω περιοχές
Σ. Γαβριηλίδης, Ιστορικός: Ο Ξεριζωμός των Ποντίων και οι συνθήκες εγκατάστασης τους στα Γρεβενά
Α. Μετόκη, Βαλκανιολόγος: Οι βαλάαδες στο χώρο και στο χρόνο
Σ. Ζαγκανίκας, Δ/ντής Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών: Διαβάζοντας την βια και την ανεκτικότητα
Σ.Δημάκη, Α. Προϊσταμένη ΕΦΑ Γρεβενών: Μνησιπήμων Πόνος. Ξένος, Μετανάστης, Πρόσφυγας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24610 25903 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση efagre@culture.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2016 at 14:22 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply