stournarasΑιφνίδιος «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΤτΕ να απορρίψει την διοίκηση της Attica Bank, την οποία πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ με τις «ευλογίες» του Μαξίμου, κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους εξαπέλυαν άγρια επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Κυβερνητικά στελέχη: Ανησυχούμε για τις αποφάσεις Στουρνάρα

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφαση της ΤτΕ να «κόψει» την προτεινόμενη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, κυβερνητικά στελέχη, αντέδρασαν έντονα και επιτέθηκαν με δριμύτητα στον Γ. Στουρνάρα.

«Αν αληθεύουν όσα ως φήμες διαρρέουν από την ΤτΕ περί έκτακτων αποφάσεων από πλευράς του διοικητή εις βάρος της σταθερότητας της Τράπεζας Αττικής, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας» έλεγαν τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη.

Προσέθεταν δε πως «ο διοικητής της ΤτΕ δεν μπορεί να αντιδρά σπασμωδικά και να θέτει σε κίνδυνο την τραπεζική ευστάθεια» για να συμπληρώσουν: «Ακόμη και αν αισθάνεται ότι αδικείται από επιλογές της Δικαιοσύνης, οφείλει να σεβαστεί την ανεξαρτησία της και σε καμία περίπτωση να μη θέτει σε διακινδύνευση την τραπεζική ευστάθεια, βάζοντας τις τράπεζες ως προσωπική του ασπίδα».

Η έφοδος στα γραφεία της συζύγου Στουρνάρα

Το πρωί, η Οικονομκή Αστυνομία έκανε «έφοδο» στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου η οποία έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας.

Η έφοδος έγινε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η κυρία Στουρνάρα ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που μπήκαν στα γραφεία της, εκείνοι όμως αρνήθηκαν να της τα δώσουν και πήραν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν στη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που γίνεται σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η δεύτερη δικαστική έρευνα που διενεργείται αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013.

Επικοινωνία Στουρνάρα-Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Στουρνάρας επικοινώνησε αμέσως με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και ενημέρωσε για το έλεγχο που γίνεται στο γραφείο της συζύγου του. Και οι δύο, σημείωσαν ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ενώ επανέλαβαν ότι η συνεργασία τους είναι ικανοποιητική.

Η «απάντηση» ΤτΕ με την Attica Bank

Κύκλοι της ΤτΕ, μετά την έφοδο των Εισαγγελέων στην οικία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα, συνέδεαν την κίνηση αυτή με τις εξελίξεις στην Attica Bank. «Θα δείτε εκπλήξεις που δεν περιμένετε» προανήγγειλαν.

Λίγες ώρες αργότερα, δίνονταν στην δημοσιότητα το βέτο που άσκησε η ΤτΕ στην διοίκηση που προτάθηκε για την Attica Bank.

Συγκεκριμένα «κόπηκαν» από την Τράπεζα της Ελλάδος οι προτεινόμενοι για το νέο ΔΣ της τράπεζας Αττικής:

  • Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, προτεινόμενος για πρόεδρος
  • Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προτεινόμενος γα διευθύνων σύμβουλος. Ωστόσο ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ δεν αποκλείεται από το νέο ΔΣ της τράπεζας, ως μη εκτελεστικό μέλος.
  • Αννα Πουσκουρή, μεταβατική πρόεδρος της Attica Bank
  • Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ που αποτελεί βασικό μέτοχο της τράπεζας Ατικής.

Το πρόβλημα στον Καλογρίτσα

Η αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ αποφάσισε επίσης και το «πάγωμα» νέων δανειοδοτήσεων από την Attica Bank. Ηδη στην αγορά η συγκεκριμένη κίνηση, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στον επιχειρηματία Καλογρίτσα ο οποίος έχει πάρει εγγυητική επιστολή από την εν λόγω τράπεζα για να συμμετάσχει στην δημοπρασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Να σημειωθεί επίσης ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Τράπεζα της Ελλάδας να ολοκληρώσει το πόρισμα για λογαριασμό του SSM που σχετίζεται με τις κεφαλαιακές ανάγκες και τη διαχείριση του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας Αττικής.

Η απάντηση της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα: Στόχος ο σύζυγός μου

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» δήλωσε η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα λίγο μετά την έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της.

Οπως τόνισε οι επιθέσεις έχουν ως αποκλειστικό στόχο τον σύζυγό της, διαβεβαιώνοντας ότι «θα αποτύχουν».

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της για την έφοδο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της, η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Ως προς το επίδικο θέμα η κυρία Νικολοπούλου υπογραμμίζει: «Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων».

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.