Με ομόφωνη απόφαση
dikasthrio ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα

γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του Σώματος και εν όψει της ανταπόκρισης που αναμένει από την κυβέρνηση σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε ομόφωνα:

* Να αναστείλει από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 τη στοχευμένη αποχή.
Το δικηγορικό Σώμα παραμένει ωστόσο σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το Ασφαλιστικό.

* Η Ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31.12.2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των δικηγόρων στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο

* Ομοφώνως επίσης η  Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ), οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Η Ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την  εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές προτάσεις.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.