Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα αυτοκίνητα μέσα στα τελευταία 60 χρόνια έχουν γίνουν πολύ πιο ασφαλή

14 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

car-safety-in-60-years-708

Πόσο πιο ασφαλή έχουν γίνει τα αυτοκίνητα τα τελευταία 60 χρόνια;

Προκειμένου να το διαπιστώσουν αυτό στην πράξη στη Seat έκαναν συγκρίσεις μεταξύ ενός 600 του 1963 και ενός σύγχρονου Ibiza, ενώ τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξαν, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.


Έτσι λοιπόν πριν από 60 και πλέον χρόνια το 600 όχι μόνο δεν έχει αερόσακους -αναμενόμενο μιας και το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας άρχισε να χρησιμοποιείται μαζικά από τη δεκαετία του ΄90- αλλά δεν διέθετε καν προσκέφαλα! Και δεν ήταν βέβαια το μόνο εκείνη την περίοδο, ενώ ο διάδοχός του Ibiza έχει 6 αερόσακους.


Οι ζώνες ασφαλείας του 600 φυσικά και δεν ήταν αυτόματες, οπότε κάθε φορά που άλλαζε οδηγός έπρεπε να ρυθμιστούν από την αρχή. Φυσικά αυτό οδηγούσε μοιραία στη μη χρησιμοποίησή τους, ενώ από κει και πέρα είχε ταμπούρα σε όλους τους τροχούς του που σαφώς δεν είχαν ίδια απόδοση με τα δισκόφρενα. Εννοείται πως και από το πλαίσιό του απουσίαζαν οι ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης που βέβαια υπάρχουν σε αυτό ενός πιο όπως αυτό ενός σύγχρονου μοντέλου όπως το Ibiza.

 

 

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2016 at 13:36 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply