Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενταση και πάλι στον καταυλισμό του Κατσικά στα Γιάννενα -Ηθελαν να φύγουν 100 πρόσφυγες – 50 ήρθαν στα Γρεβενά…

13 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

μεταναστεσΕκατό περίπου άτομα ήταν έτοιμα να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό, ύστερα όμως από διαπραγματεύσεις αρκετής ώρας, επέστρεψαν στις σκηνές.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας ομάδες προσφύγων συγκέντρωσαν τα πράγματά τους και διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που έχουν χειροτερέψει μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις, θέλησαν να προχωρήσουν σε πορεία προς το κέντρο του Κατσικά.

Μάλιστα την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν και στην Ύπατη Αρμοστεία, υποστηρίζοντας ότι έχει καθυστερήσει πολύ το πρόγραμμα μεταφοράς τους σε στεγασμένους χώρους όπως είχε υποσχεθεί προ δεκαημέρου, κατά την πρώτη κινητοποίηση.

Ωστόσο υποστήριξαν ότι αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν συνεχιστεί η μετακίνηση, θα προχωρήσουν σε νέα πορεία, θα εγκατασταθούν στην πλατεία και δεν θα επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι από τον καταυλισμό του Κατσικά αποχώρησαν πενήντα άτομα. Με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται σε ξενώνες που έχουν μισθωθεί στην περιοχή των Γρεβενών.

epiruspost


loading…

This entry was posted on Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2016 at 08:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply