mpartsaΤη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στην Primera Division πέτυχε η Αλαβές, νικώντας 2-1 την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Ο Λουίς Ενρίκε πλήρωσε ακριβά την επιλογή του να κάνει rotation, ενόψει της έναρξης του Champions League, και είδε τους νεοφώτιστους… καμικάζι να υποχρεώνουν τους «μπλαουγκράνα» στην πρώτη φετινή ήττα τους.

Το σκορ άνοιξε στο 38΄ ο Ντέιβερσον, με τον Ματιέ να ισοφαρίζει μετά από κόρνερ του Νεϊμάρ με το ξεκίνημα του β΄ μέρους. Οι Καταλανοί ανέβηκαν και πίεσαν, ο Λουίς Ενρίκε έριξε στη μάχη και τον Μέσι, αλλά ο Ιμπάι Γκόμεθ εκμεταλλεύθηκε τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και ξαναέδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (63΄).

Αρον-άρον επιστρατεύθηκαν και οι Σουάρες και Ινιέστα, αλλά η Αλαβές κλείστηκε στην περιοχή της και άντεξε ως το τέλος, με τον Μέσι να χάνει τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Η ήττα-σοκ των πρωταθλητών επιτρέπει στη Ρεάλ, που νωρίτερα έκανε περίπατο απέναντι στην Οσασούνα (5-2), να μείνει μόνη πρώτη, φτάνοντας στο «3×3» στο ξεκίνημα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στην πρώτη του εμφάνιση για τη φετινή περίοδο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ, αλλά την παράσταση «έκλεψαν» οι αμυντικοί των «μερένγκες», που σημείωσαν τα επόμενα τρία γκολ της ομάδας τους!

Στο τελευταίο ημίωρο οι παίτκες του Ζινεντίν Ζιντάν χαλάρωσαν και οι Βάσκοι βρήκαν την ευκαιρία να σκοράρουν δύο φορές και να περιορίσουν την έκταση της ήττας τους.

Εντυπωσιακή η Ατλέτικο Μαδρίτης «αντέδρασε» μετά το αρνητικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν και για την 3η αγωνιστική, συνέτριψε εκτός έδρας την Θέλτα με 4-0.

Ο Αντουάν Γκριζμάν σκόραρε δις (73`, 80`), ενώ Κόκε (53`) και Κορέα (89`) πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα των «ροχιμπλάνκος».

Ματς «θρίλερ» έγινε στο «Σάντσεθ Πιχουάν», με τη Σεβίλη να επικρατεί 2-1 της Λας Πάλμας και να ανεβαίνει -προσωρινά τουλάχιστον- στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα των Κανάριων Νήσων, που είχε ξεκινήσει τη χρονιά με «2 στα 2», φαινόταν να οδεύει προς ακόμη μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη (μετά από εκείνη στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια), καθώς προηγήθηκε νωρίς με τον Τάνα και κρατούσε το προβάδισμα ως το 89΄.

Σε αυτό το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και την αποβολή του Μπίγκας, ο Σαράμπια ισοφάρισε και στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Κάρλος Φερνάντεθ χάρισε τη νίκη στο συγκρότημα του Χόρχε Σαμπάολι.

Σε άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής, η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της (μετά από δύο ισοπαλίες), επικρατώντας 2-0 της Μάλαγα στο «Ροσαλέδα».

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ, έχουν ως εξής:

Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 1-1
(78΄ Γουίλιαν Χοσέ – 62΄ Πιάτι)

Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-4
(53` Κόκε, 73, 80` Γκριζμάν, 89` Κορέα)

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 5-2
(6΄ Ρονάλντο, 40΄ Ντανίλο, 45΄ Ράμος, 56΄ Πέπε, 62΄ Μόντριτς – 64΄ Ριέρα, 78΄ Νταβίντ Γκαρσία)

Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 0-2
(33΄ Χάουμε Κόστα, 43΄ Σανσόνε)

Σεβίλη-Λας Πάλμας 2-1
(89΄πεν. Σαράμπια, 90+5΄ Κάρλος Φερνάντεθ – 16΄ Τάνα)

Μπαρτσελόνα-Αλαβές 1-2
(47΄ Ματιέ – 38΄ Ντέιβερσον, 63΄ Ιμπάι Γκόμεθ)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Λεγανιές 11/9

Βαλένθια-Μπέτις 11/9

Γρανάδα-Εϊμπάρ 11/9

Λα Κορούνια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 11/9

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
Ρεάλ Μαδρίτης 9
Σεβίλη 7
Λας Πάλμας 6
Μπαρτσελόνα 6
Ατλέτικο Μαδρίτης 5
Βιγιαρεάλ 5
Αλαβές 5
Λα Κορούνια 4 -2αγ.
Σπόρτινγκ Χιχόν 4 -2αγ.
Λεγανιές 4 -2αγ.
Σοσιεδάδ 4
Εϊμπάρ 3 -2αγ.
Εσπανιόλ 2
Μάλαγα 2
Μπέτις 1 -2αγ.
Γρανάδα 1 -2αγ.
Οσασούνα 1
Αθλέτικ Μπιλμπάο 0 -2αγ.
Βαλένθια 0 -2αγ.
Θέλτα 0

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.