apple-7-9-708

Την ώρα που η Apple παρουσίαζε τα νέα «καμάρια» της, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, δίνοντας έναυσμα για να ξεκινήσει η νέα… φρενίτιδα που προκαλούν τα τηλέφωνά της, ο Guardian καλούσε τον κόσμο να μην τα αγοράσει.

«Μην αγοράσετε το νέο iPhone μέχρι η Apple να πληρώσει τους φόρους της», ήταν ο τίτλος του άρθρου. Σε αυτό, ο συνεργάτης της βρετανικής εφημερίδας, συγγραφέας Μάικ Ντέιζι, γράφοντας πριν δει το νέο iPhone, προέβλεπε ότι αυτό θα μοιάζει και θα λειτουργεί σχεδόν όπως και το προηγούμενο τηλέφωνο της σειράς.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που κάλεσε τον κόσμο να μην το αγοράσει. Ο δεύτερος ήταν το σκάνδαλο που αφορά τη φορολόγηση της Apple στην Ιρλανδία. Πριν από λίγες ημέρες, η ΕΕ αποφάσισε ότι η εταιρεία πρέπει να καταβάλει φόρους ύψους 13 δισ. ευρώ, κρίνοντας ως παράνομη κρατική βοήθεια τη φορολογική συμφωνία που είχαν κάνει Apple και Δουβλίνο. Με βάση αυτή, ο συντελεστής φορολογίας της Apple ανερχόταν μεταξύ 0,005% και 1% κατά τη διάρκεια της περιόδου 2003 – 2014.

«Δεν θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο iPhone, γιατί δεν θα είναι αισθητά καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιείτε τώρα. Δεν θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο iPhone γιατί η Apple θα μπορούσε εύκολα να πληρώσει τους φόρους που χρωστάει, αλλά αρνείται να το κάνει. Δεν θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο iPhone γιατί ο Στιβ Τζομπς δεν θα ήθελε να επιβραβεύσετε τη μετριότητα», καταλήγει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

 

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.