egnatia-2
Εγνατία Οδός – Κοζάνη 10-9-16

Τα προβλήματα συνεχίζονται μετά την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στη Δυτική Μακεδονία.


Βιβλική καταστροφή στο Χρώμιο-κόπηκε στην μέση το χωριό
Στο χωριό Χρώμιο, που δεν έχει ρεύμα, έχει κοπεί στη μέση και δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας, ενώ πολλά είναι και τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει με την λάσπη να φτάνει στα 15 εκ.

Συμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Κοζάνης, το πρωί συνεργεία του Δήμου έχουν φτάσει στο σημείο της καταστροφής για να παρέχουν την βοήθεια στους κατοίκους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρωμίου τέτοια καταστροφή έχει να δει το χωριό από το 1984.

Πολλά προβλήματα στον Ν.Γρεβενών

Στα Γρεβενά, σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr,  η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών δέχθηκε (μέχρι στιγμής) 30 κλήσεις για άντληση υδάτων από οικίες που πλημμύρισαν, κυρίως στο νότιο τμήμα του Νομού κοντά στην Ιτέα όπου είχαμε και την κατάρρευση γέφυρας που συνδέει την Κνίδη με την Ιτέα.
14291853_10207313118686210_5736131813786088048_n
Σε μία πάντως περίπτωση,  η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει τρία άτομα τα οποία είχαν παγιδευτεί μέσα στο όχημά τους στην περιοχή της Άνοιξης Γρεβενών και γέφυρα Μίκανης.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας

Η Αστυνομική Διεύθυνση  Δυτικής Μακεδονίας , λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν  στην περιοχή, ενημερώνει πως συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς :

Επί της Εγνατίας Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον Α/Κ Κοίλων – Κοζάνης μέχρι και τον Α/Κ Σιάτιστας – Κοζάνης, εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα στη χ/θ Η & Κ 200,5.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στους προαναφερόμενους Ανισόπεδους Κόμβους και διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων.

Επί της Επαρχιακής Οδού Αιανής – Καισαρειάς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγο καταστροφής που υπέστη το οδόστρωμα στο 2ο χλμ. της οδού από Αιανή προς Καισαρειά.

Video toy Georg.L. Mastrogian: Καταστροφική υπερχείλιση τεχνικού ρέματος, στη “Βρύση Γιαννούκα”, προς αρχαιολογικό χώρο Αιανής:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Αιανής – Ρυμνίου.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

  • Από ώρα 02:00 της σήμερον (10-09-2016) στο 33ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κοζάνης-Χρωμίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγο καταστροφής που υπέστη το οδόστρωμα.
  • Από ώρα 08:30 της σήμερον (10-09-2016) στα κάτωθι σημεία του Επαρχιακού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, συνεπεία καθίζησης του οδοστρώματος λόγω διάβρωσης του εδάφους :
  1. Στο 3ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Βάρης-Δ.Δ.Χρωμίου
  2. Στο 7ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Ποντινής-Δ.Δ.Χρωμίου
  3. Στο 2ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Βάρης-Δ.Δ.Εξάρχου
  4. Στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Ελεύθερου Α΄- Δ.Δ.Ελεύθερο Β΄
  5. Στο 4ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Κνίδης-Δ.Δ.Ιτέας
loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.