Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κάθε χρόνο και χειρότερα

9 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

antiplhmΟι πρώτες φθινοπωρινές ψιχάλες βροχής αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών που βρίσκονται ανοχύρωτα στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνώντων που κλείνουν τα αφτιά τους στις επανειλημμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας μας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η εκπόνηση και υλοποίηση ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για όλη τη χώρα θα μείωνε τους κινδύνους και τις βαριές συνέπειες, ακόμη και με ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει σταθερά κάθε χρόνο και ταυτόχρονα θα έδινε δουλειά σε έναν κλάδο, όπως των Κατασκευών, που μαστίζεται από παρατεταμένη και μεγάλη σε μέγεθος ανεργία.

Τα αντιπλημμυρικά έργα όμως δεν ιεραρχούνται ως προτεραιότητα από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, από την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί δε φέρνουν τα προσδοκώμενα κέρδη στο κατασκευαστικό κεφάλαιο.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειές των θυμάτων από τη χθεσινή νεροποντή και καλεί τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρομαγαζάτορες, την μικρομεσαία αγροτιά, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση:

  • Τη συντήρηση και ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών υπάρχουν.
  • Το σχεδιασμό και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που να προστατεύουν τα λαϊκά νοικοκυριά, τις αγροτικές καλλιέργειες, που να μηδενίζουν τον κίνδυνο σε περιοχές όπου τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο τους.
  • Την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων και την αποζημίωσή τους για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.
  • Την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης που η ίδια η ζωή φέρνει την αναγκαιότητά τους στο προσκήνιο.


Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Τασιούλας       Κώστας Χαντζιάρας

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2016 at 14:51 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΚΑΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply