Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αιγύπτιος βουλευτής προτείνει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων οργάνων για να μην προκαλούνται οι άνδρες

Σεπτέμβριος 8th, 2016 by Σταματίνα

ΑΙΓΥΠΤΟΣΤην άποψη ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ακρωτηριάζουν τα εξωτερικά γεννητικά τους όργανα, ώστε να μην προκαλούν τα φυσικά ένστικτα των ανδρών, εξέφρασε βουλευτής στην Αίγυπτο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην παγκόσμια κοινότητα και ειδικότερα στις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Elhamy Agina υποστήριξε επίσης ότι με τον ακρωτηριασμό των οργάνων τους, οι γυναίκες θα ελέγξουν τις… ορέξεις τους, παρ’ ότι η διαδικασία έχει κριθεί παράνομη από το 2008.

«Είμαστε ένας λαός που υποφέρει από σεξουαλικές αδυναμίες, καθώς η Αίγυπτος είναι μία από τις χώρες που προμηθεύεται με τις μεγαλύτερες ποσότητες σεξουαλικών βοηθημάτων στον κόσμο. Ως εκ τούτου, με την πρότασή μου θα αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα, καθώς θα έχουν ισχυρότερους άνδρες», δήλωσε ο Αιγύπτιος βουλευτής.

Σύμφωνα με στοιχεία της αιγυπτιακής υπηρεσίας υγείας, εννιά στις δέκα γυναίκες στη χώρα, ηλικίας από 15 έως 49, έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων! Πολλές από τις επεμβάσεις γίνονται στο… σπίτι, δίχως μάλιστα τη χρήση αναισθητικού.

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Αφρικής, ενώ Αφρικανοί που διαβιώνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο καταφεύγουν παρανόμως στον ακρωτηριασμό των οργάνων των κοριτσιών τους, καθώς μόνο στο διάστημα από Ιανουάριο έως και το Μάρτιο του 2016, καταγράφηκαν 12 περιπτώσεις.

 

protothema


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 8th, 2016 at 13:02 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply