Όλα τα γκολ στο α’ μέρος…

ethn

Μια από τις ευκολότερες νίκες της Ιστορίας της σημείωσε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, που επιβλήθηκε του Γιβραλτάρ με 4-1 (10΄ Μήτρογλου, 44΄ αυτογκόλ Γουάισμαν, 45΄ Φορτούνης, 45΄+1 Τοροσίδης – 26΄ Γουόκερ) στο στάδιο «Αλγκάρβ» του Φάρο-Λούλε, στην Πορτογαλία, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο.

Η επιθυμία του Μίχαελ Σκίμπε για «ποδαρικό» με το δεξί στη διοργάνωση έγινε λοιπόν πράξη πολύ εύκολα, απέναντι σε ένα από τα πιο αδύναμα ποδοσφαιρικά συγκροτήματα του παγκόσμιου στερεώματος, που πάντως απέναντι στην ελληνική ομάδα σημείωσε μόλις το τρίτο γκολ από τότε που υφίσταται ως Εθνικό σύνολο!

Κριτική και ιδιαίτερη ανάλυση δεν επιδέχεται το παιχνίδι, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν πολύ μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οσάκις οι διεθνείς άνοιγαν το ρυθμό παίζοντας γρήγορα δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Τζόρνταν Πέρες.

Για να γίνει πιο κατανοητό, το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 ως το 44ο λεπτό, μετά τα υπέροχα τέρματα των Μήτρογλου (10΄) και Γουόκερ (26΄), αλλά μετά το αυτογκόλ του Γουάισμαν στο 44΄ ακολούθησαν άλλα δύο σε ένα δίλεπτο, από τον Φορτούνη στο 45΄ και τον Τοροσίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ευκαιρίες, πάντως, υπήρξαν αρκετές στο δεύτερο ημίχρονο, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν να επιδείξουν το σουτ του Ζόσεφ Τσιπολίνα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρνέζης (50΄) και την προβολή του Γκαρσία σε άδεια εστία με την μπάλα να φεύγει παράλληλα (!), ενώ η Ελλάδα είχε το σουτ του Φορτούνη (58΄), το πλασέ του Μπακασέτα (70΄) και την καρφωτή κεφαλιά του Τοροσίδη (78΄) και σουτ του Μπακασέτα (79΄) με τον Πέρες να αγρυπνεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Παρά την ευρείας έκτασης νίκη, όμως, ο Μίχαελ Σκίμπε έχει ακόμη να δουλέψει αρκετά σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού, όπως στην προώθηση της μπάλας από την άμυνα και την ανασταλτική λειτουργία. Η ελληνική ομάδα έκανε και απόψε πολλά αβίαστα λάθη, με τον Σάμαρη να «πουλά» την μπάλα δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και την άμυνα να γνωρίζει ισάριθμους κινδύνους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να συγχρονιστούν μεταξύ τους ούτε οι Παπασταθόπουλος – Μανωλάς.

Ο επόμενος αγώνας της ελληνικής ομάδας θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου στην Κύπρο, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα ακολουθήσει εκείνος στο Ταλίν με την Εσθονία. Μια πολύ καλή ευκαιρία δηλαδή για μια καλή συγκομιδή βαθμών, ενόψει των ντέρμπι που θα ακολουθήσουν με Βέλγιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάκομπ Κίλετ (Δανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπόσιο – Μήτρογλου

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ):
Πέρες, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασιάρο, Ζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόσιο (71΄ Κάιλ Κασιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85΄ Γιόμε), Λι Κασιάρο.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε):
Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Μανιάτης (71΄ , Μάνταλος (62΄ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (73΄ Βέλλιος).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.