Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παραράς (ΣτΕ): Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός

7 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

pararas708

«Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός», δήλωσε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Πέτρος Παραράς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως ανέφερε ο κ. Παραράς δεν μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία χωρίς να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ. «Από άποψης συνταγματικού δικαίου είναι σαφές ότι ο αρμόδιος για να δώσει την άδεια είναι ο υπουργός κατόπιν συμφώνου γνώμης του ΕΣΡ, το οποίο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει εφαρμογή του Δικαίου της ανάγκης (που επικαλείται η κυβέρνηση για την παράκαμψη του ΕΣΡ), είναι για άλλες περιπτώσεις», είπε για να προσθέσει:
«Υπήρχε θέμα με το ΕΣΡ. Δεν μπορεί  ένας να κάθεται επί 10 χρόνια επειδή δεν μπορούν να βρεθούν τα 4/5 για να εκλεγεί ένας άλλος. Να συμφωνήσουν οι πολιτικές παρατάξεις. Είναι θέμα εθνικής βούλησης. Καταργούν το άρθρο 15 και κάνουν μόνοι τους, δική τους νομοθεσία. Η νομική άποψη είναι ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός».
Ο κ. Παραράς έκανε λόγο για «ανορθολογισμό» καθώς, όπως είπε, (οι ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα των αδειών) «δεν συνδέονται με την λογική».
Επεσήμανε ακόμη ότι «οι 90 μέρες αφορούν τα κανάλια που πήραν άδεια». «Δεν υπάρχει διάταξη που να λέει ότι οι άλλες τέσσερις τηλεοράσεις κλείνουν. Αυτό ας το προσέξουμε λιγάκι. Αν ο αδειούχος παραβιάζει την άδεια, να του παίρνουμε την άδεια», σημείωσε.
Τόνισε επίσης ότι «εφόσον υπάρχει το φάσμα και η τεχνολογία επιτρέπει 15-20 κανάλια, το κράτος δεν μπορεί να βάζει τα ελάχιστα από αυτά που θα μπορούσε να δώσει».
Εκτίμησε τέλος ότι «εάν τελικώς κλείσει ο κάθε Alpha γεννώνται θέματα αποζημιώσεων» και επισήμανε ότι ο Alpha, που βρέθηκε εκτός, είχε προσφέρει περισσότερα χρήματα από άλλον που έδωσε λιγότερα για τη διαδικασία αδειών.

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2016 at 19:29 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply