Ο συναγωνισμός ήταν σκληρότερος από ποτέ στον 6ο αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill – Ο builder της πίστας Δάνης Καραμιχαηλίδης τερμάτισε 4ος
βασιλιτσα bike
Μια νέα σελίδα άνοιξε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας καθώς η διοίκηση συνέχισε την αναβάθμιση του ποδηλατικού πάρκου και φιλοξένησε για τρίτη χρονιά αγώνα του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill. Η νέα πίστα των 2,2χλμ. με υψομετρική διαφορά 473μ. ήταν εντυπωσιακή και απολαυστική. Έτσι πραγματοποιήθηκε ένας πολύ δυνατός αγώνας με 89 συμμετέχοντες.

Το Katsmalosi Trail τα είχε όλα, υψηλές ταχύτητες και τεράστια μπερμ -κατασκευασμένα με μηχάνημα από τον Σωτήρη Γκόντα- τεχνικά κομμάτια υψηλής δυσκολίας με μεγάλες κλίσεις, ρίζες, φυτευτές πέτρες, άλματα και flow sections. Παράλληλα, το μεγάλο μήκος του απαιτούσε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ ο βροχερός καιρός είχε δυσκολέψει το τερέν στα σκιερά τμήματα.


Στον προκριματικό ο Ανδριώτης (3:36.790) έκανε τον πρώτο χρόνο, όμως ο Γρήγορης Τσαλαφούτας ήταν μόλις 1,6” πίσω του. Από κοντά ο Γιάννης Ιωάννου που συνήθως δεν πιέζει στον προκριματικό. Φοβερά οδήγησε ο Τηλέμαχος Τσαρούχης (3:50.844) που ήταν ο ταχύτερος Junior και τέταρτος γενικής, καβάλα σε ένα ποδήλατο με μονόπλακο πιρούνι. Μια ακόμη εντυπωσιακή παρουσία από τον Αντώνη Αληφακιώτη (3:55.649) που προκρίθηκε πρώτος Master όντας πέμπτος γενικής.

Μετά τη βροχή της Παρασκευής και του Σαββάτου μια απολαυστική λιακάδα εξασφάλισε ιδανικές συνθήκες. Το “γρήγορο” τερέν και η φοβερή πρόσφυση επέτρεψαν σε όλους να πιέσουν και ειδικά στους Junior όπου οκτώ από αυτούς μπήκαν στην πρώτη 15άδα.

Κατηγορία Elite

Θεατές και αναβάτες περίμεναν ανυπόμονα τον Κώστα Ανδριώτη να πηδάει το εντυπωσιακό 10μετρο άλμα του τερματισμού. Βλέπετε ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας και ο Γιάννης Ιωάννου είχαν κατεβάσει το χρόνο τους κάτω από το 3:35” και φλέρταραν τη νίκη. Ο super προπονημένος Ανδριώτης (3:31.510) όμως οδήγησε σωστά και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Οριακά όμως, καθώς ο Γιάννης Ιωάννου φρόντισε να τρελάνει τους πάντες. Κατέβασε το χρόνο του κατά 11 ολόκληρα δευτερόλεπτα οδηγώντας λυσσαλέα και τερμάτισε δεύτερος μόλις 2,9” πίσω από τον νικητή.

Τρελή κατάβαση έκανε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γρηγόρης Τσαλαφούτας, ο οποίος πήρε τόσο φόρα που πάτωσε το προτελευταίο step down και λίγο έλειψε να βγει εκτός πίστας! Κατάφερε να κρατηθεί και τερμάτισε με ένα θεαματικό whip στην τρίτη θέση, μόλις επτά δέκατα πίσω από τον Ιωάννου. Οι τρεις τους ήταν απλά σε άλλο επίπεδο και χάρισαν τρελό θέαμα σε όλη την διαδρομή, ενώ τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για τον φετινό τίτλο. Δεν μπόρεσε να κινηθεί στους χρόνους των πρώτων ο builder της πίστας Δάνης Καραμιχαηλίδης και τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τους εντυπωσιακά ανεβασμένους Μάριο Πολλάλη και Μιχάλη Μπερτσιμά.

Κατηγορία Junior

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.