sxoleioΟ Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Γρεβενών, συγχαίρουν τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα 4 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στις εξετάσεις, παρότι εργαζόμενοι και με οικογενειακές υποχρεώσεις πολλοί εξ αυτών, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να εισαχθούν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (2 Πανεπιστήμιο – 2 ΤΕΙ).

Τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή πρόοδο και καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές και μετεγγραφές στο Σχολείο μας συνεχίζονται.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο απευθύνεται και σε ανήλικους νέους οι οποίοι εργάζονται, αφού όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4186/2013, αρ. 45, παρ. 7), στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους».

Η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο διαρκεί 4 έτη (τάξεις Α, Β, Γ, Δ). Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 διδακτικές ώρες και το ωράριο διδασκαλίας ξεκινά στις 17.15 και τελειώνει στις 20.35. Μαθητές που αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο εγγράφονται στην Α’ τάξη (και φοιτούν 4 χρόνια στο Εσπ. ΓΕΛ) ενώ μαθητές που ολοκλήρωσαν την Α’ Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) εγγράφονται στη Γ’ τάξη (και φοιτούν 2 χρόνια στο Εσπ. ΓΕΛ).

Δύνανται να μετεγγραφούν και μαθητές από τα ημερήσια λύκεια και ΕΠΑΛ.

Το απολυτήριο του Εσπερινού Γενικού Λυκείου είναι ισότιμο με το αντίστοιχο του Ημερησίου Λυκείου. Επιπλέον, όσοι μαθητές της Δ’ τάξης επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτή την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%), οι οποίες αντιστοιχούν αποκλειστικά στα Εσπερινά Λύκεια. Οι βάσεις των Εσπ. Λυκείων είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των Ημερ. Λυκείων.

Το Εσπερινό ΓΕΛ Γρεβενών συστεγάζεται με το 2ο ΓΕΛ Γρεβενών  και το τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες είναι το 2462181025, 6936897710.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.