mermaid708

Όλο και περισσότερες γυναίκες αρνούνται να αποκτήσουν αυτό κενό ανάμεσα στα πόδια, που έχουν τα περισσότερα μοντέλα. Πλέον η νέα μόδα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονομάζεται «mermaid thighs», δηλαδή «μηροί γοργόνας».

τη φράση-κίνημα εφηύρε η Λονδρέζα ηθοποιός Χάριετ Σμίθερς, η οποία ανέβαζε φωτογραφίες με μαγιό, χρησιμοποιώντας αυτό το σλόγκαν και από τότε όλο και περισσότερες γυναίκες ανά τον κόσμο το χρησιμοποιούν.

Η γοργονίσια σιλουέτα δεν εστιάζει τον γυναικείο πισινό (όπως της Κιμ Καρντάσιαν), αλλά στην καμπυλωτή περιφέρεια της γυναίκας που ξεκινά από την  περιοχή του αφαλού μέχρι τα πόδια και θυμίζει το σώμα της γοργόνας.

«Μου αρέσει τόσο πολύ που οι γυναίκες δεν μπορούν εύκολα να αποκτήσουν αυτό το κενό ανάμεσα στα πόδια. Το δικό μου σώμα απλά δεν έχει φτιαχτεί γι΄αυτό. Αν υπάρχει ένας τρόπος να αγαπήσω τον εαυτό μου, είναι το να είμαι γοργόνα. Κοιτάξτε το τέλειο σώμα μου, είμαι τόσο περήφανη για μένα και για το σχήμα του σώματός μου», αναφέρει η Χαριέτ.

Από τότε χιλιάδες γυναίκες ανεβάζουν την σιλουέτα τους στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag mermaid thighs, δείχνοντας πως δεν χρειάζεται να έχουν πολύ λεπτά πόδια για να … αρέσουν.

Άλλωστε, οι διάσημες με φυσικές καμπύλες όπως η Τζένιφερ Λόρενς, η Μπιγιονσέ, η Σκάρλετ Γιόχανσον έχουν πλέον περισσότερο αντίκτυπο στο γυναικείο φύλλο, προτρέποντάς μας να αγαπήσουμε το σχήμα του σώματος και όχι να φτάσουμε σε ακρότητες για να έχουν αναλογίες μοντέλου.

«Το να έχεις καμπύλες γοργόνας είναι ένας άλλος τρόπος να πούμε πως το σώμα σου έχει σχήμα κλεψύδρας», αναφέρει η style editor Ντίνα βαν Τούλεκεν.

Και συμπληρώνει «Οι γυναίκες, λοιπόν, με σχήμα κλεψύδρας έχουν πλούσιο μπούστο, μικροσκοπική μέση και καμπύλες, σωματότυπο δηλαδή που είχαν οι περισσότερες διάσημες τις προηγούμενες δεκαετίες. Άλλωστε σε ποια άλλη γυναίκα μπορεί να εφαρμόσουν καλύτερα οι pencil φούστες και τα wrap φορέματα»;

 

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.