kanalarxes-neoi-708_0

Μετά από μια δημοπρασία-μαραθώνιο, που κράτησε περίπου 66 ώρες αναδείχθηκαν οι τέσσερις υπερθεματιστές, νέοι καναλάρχες: Αλαφούζος, Καλαγρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης.

Οι τέσσερις επιχειρηματίες κάνοντας αναδείχθηκαν με την προαναφερθείσα σειρά υπερθεματιστές σε κάθε μια από τις τέσσερις δημοπρασίες που έγιναν για την κάθε μια άδεια ξεχωριστά. Το συνολικό τίμημα έναντι του οποίου δημοπρατήθηκαν και οι τέσσερις άδεις ανέρχεται στα 246 εκατ. ευρώ.

Το τέλος της δημοπρασίας δεν σημαίνει και το οριστικό τέλος της διαδικασίας αδειοδότησης.

Οι άδειες που δόθηκαν στους Αλαφούζο, Καλογρίτσα, Κυριακού και Μαρινάκη σε αυτή τη φάση χαρακτηρίζονται ως «προσωρινές». Υπάρχουν ακόμη κάποια βήματα να γίνουν προκειμένου οι άδειες να δοθούν οριστικά, για 10 χρόνια, στους τέσσερις υπερθεματιστές.

Τα επόμενα βήματα:

  • Οι νικητές του διαγωνισμού καλούνται να πληρώσουν το 1/3 από το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδειες, (82 εκατ.) μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.
  • Ακολούθως θα ελεγχθεί εξονυχιστικά το «πόθεν έσχες» των νικητών, διαδικασία που θα πάρει πέντε ημέρες.
  • Μόλις οριστούν οι τέσσερις τελικοί νικητές, θα συνταχθεί το πρακτικό, το οποίο θα εγκρίνει ο γ.γ. Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ.
  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση μέσα σε δέκα ημέρες και, αν αυτή απορριφθεί, ο προσφεύγων έχει δικαίωμα να ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
  • Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί εντός τριάντα ημερών και η απόφαση θα εκδοθεί εντός είκοσι ημερών.
  • Οι άδειες θα χορηγηθούν με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εντός ενενήντα ημερών.

Τι θα γίνει με τα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Αυτά όσον αφορά στους δύο ήδη υπάρχοντες σταθμούς ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 και τα δύο νέα σχήματα των Καλογρίτσα και Μαρινάκη.

Ωστόσο, χωρίς άδεια από χθες έμειναν Αlpha και Star, ενώ σε προηγούμενη φάση είχαν αποκλειστεί από το διαγωνισμό το «Ε», το Mega και το ARTtv.

Και έτσι, το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλεί ένα ιδιαίτερα αβέβαιο τοπίο για τους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν σήμερα και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.

Εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν καταστούν οριστικοί, τότε εντός ενενήντα ημερών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON και να τερματιστεί η λειτουργία τους.

Aυτό έχει επαναλάβει πολλές φορές η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ενώ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ερωτώμενος σχετικά είπε ότι η Digea πρέπει να εφαρμόσει το νόμο και πώς αν δεν το πράξει θα επέμβει η πολιτεία.

 

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.