Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αφαίρεσαν μετάλλιο από Ολυμπιονίκη, η οποία το είχε… πουλήσει

Σεπτέμβριος 4th, 2016 by Σταματίνα

ar_3

Η ΔΟΕ μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο αποφάσισε να κάνει πιο εντατικούς ελέγχους των δειγμάτων των αθλητών που συμμετείχαν σε Πεκίνο και Λονδίνο το 2008 και το 2012 αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων ανακαλύφθηκε ότι η δισκοβόλος Γιαρέλις Μπάριος (αριστερά στην φωτογραφία), ασημένια Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο πίσω μόνο από την Στέφανι Μπράουν Τράφτον (ΗΠΑ), είχε κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, και συγκεκριμένα ακεταζολαμίδης.

Συνεπώς, η ΔΟΕ αποφάσισε να θεωρήσει άκυρη τη συμμετοχή στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες οχτώ χρόνια μετά, και συνακόλουθα να της αφαιρέσει το δεύτερο τη τάξει μετάλλιο.

Ωστόσο η 33χρονη Κουβανής πρωταθλήτρια τον περασμένο Ιούνιο πούλησε στο ebay το μοναδικό της Ολυμπιακό μετάλλιο. Και πήρε περισσότερα από 11.000 δολάρια.

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 4th, 2016 at 13:38 and is filed under ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply