lebe-708_1

Τη βούλησή του να συμμετέχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αν ο πρόεδρος της Βουλής βάλει άτομα κύρους, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Ναι, εγώ θα συμμετάσχω αρκεί η κυβέρνηση να μη βάλει δικούς της. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχα συμμετάσχει, προ πενταμήνου που είχε ξαναζητήσει ο κ. Βούτσης, είναι γιατί τότε η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει δικούς του και στη συνέχεια αυτοί θα δώσουν τις άδειες όπου θέλουν. Γι’ αυτό είχα αρνηθεί. Αν όμως ο κ. Βούτσης βάλει άτομα κύρους που να εγγυώνται την αμεροληψία των διαδικασιών εγώ θα συμβάλω» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ.Λεβέντης δήλωσε πως θα παραστεί στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς, όπως λέει, ο πρωθυπουργός είναι θεσμός, αλλά αρνείται ότι θα μπει σε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει τη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης.

«Εγώ δήλωσα σήμερα στην ΕΡΤ το εξής και στο σπίτι μου να έρθει να κοιμάται από εδώ και πέρα ο κ. Τσίπρας η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ μαζί του. Γιατί η εντολή των ψηφοφόρων της Ένωσης Κεντρώων, η εντολή προς εμένα, είναι το 4% να το κάνουμε 14%» επισήμανε και πρόσθεσε πως: «Αν έρθουν τα πράγματα πια στο ”σώσον ελέησον” δεν είναι ο Λεβέντης που θα σώσει τη χώρα . Γιατί, όπως λέω, υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία που τα έχει κάνει πλακάκια με τη Φώφη και τον Σταύρο με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοιου είδους συνωμοσίες. Εγώ δεν θέλω να πέσει ανέντιμα η κυβέρνηση. Αν πέσει θα πέσει από την ανικανότητά της».

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν ονειρεύεται τα λάφυρα απαντώντας σε όσους λένε πως γοητεύεται με την ιδέα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

«Και απαντώ. Είχα τη δυνατότητα την πρώτη μέρα από τον Σεπτέμβρη που έγιναν οι εκλογές να πάρω πέντε υπουργεία. Είμαι αντίθετος με τα λάφυρα. Δεν μπήκα στη Βουλή ονειρευόμενος καρέκλες. Εγώ ονειρεύομαι να κάτσουμε οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα τραπέζι 20 μέρες να καταστρώσουμε ένα σχέδιο εθνικό για τη χώρα, να σωθεί η οικονομία, να σωθεί ο λαός. Να πάω να διαπραγματευτώ για να πάρω υπουργεία το έκανε ο Καμμένος ο Λεβέντης έχει άλλη ποιότητα. Εγώ ονειρεύομαι αλλιώς».

Αναφορικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών υπογραμμίζει ότι σέβεται το αποτέλεσμα και συγχαίρει τους νικητές. «Τώρα πρέπει να καταλάβει και ο υπουργός κ. Παππάς αλλά και οι νικητές ότι ο λαός ενδιαφέρεται για να μπουν κανόνες πλουραρισμού, ισοτιμίας και ελέγχου για το αν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, ασφαλιστικές εισφορές και όλα αυτά» δήλωσε.

Για το ταξίδι του στην Αμερική και τη ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση το δικό του ταξίδι με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζει ότι θα είναι Δεξιά παρένθεση καθώς δεν θα καταφέρει να βρει 150 βουλευτές και η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές με απλή αναλογική.

Τέλος, μιλώντας για τον κ. Καλλιάνο ο οποίος και αποχώρησε πρόσφατα από την Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «επειδή έχει μεγάλη καρδιά» θα τον δεχόταν πίσω αν και ο ίδιος ζητούσε συγνώμη γι’ αυτά που είπε.

«Ο κ. Καλλιάνος την πάτησε γιατί στον Μητσοτάκη που θα πάει, όπως είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα, τον πρώτο μήνα θα τον χαϊδεύουν, τον επόμενο μήνα θα τον πετάξουν στα σκουπίδια γιατί εκεί προηγούνται άλλα τζάκια. Μη νομίζει ο Καλλιάνος ότι τη δύναμη που είχε στην Ένωση Κεντρώων θα την έχει εκεί. Εκεί θα είναι ουραγός».

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.