Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Μπγιάλα για το τέλος επιτηδεύματος σε χωριά κάτω των 500 κατοίκων (video)

2 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

mpgialasΟ Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Τέλος επιτηδεύματος σε χωριά κάτω από 500 κατοίκους» προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ.Tρύφωνα Αλεξιάδη, η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη 01/09/2016 στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Βουλευτής έθεσε στον κ. Υπουργό το γεγονός ότι, σε πολλά μικρά χωριά της ελληνικής υπαίθρου όπως και στον Νομό Γρεβενών υπάρχουν χωριά, τα οποία παρότι έχουν πληθυσμό της τάξης των 50-100 κατοίκων, εντούτοις πριν από την εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας» δεν ήταν αυτοτελείς κοινότητες, με αποτέλεσμα αυτά να μην εξαιρούνται του τέλους επιτηδεύματος. Το ζήτημα αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι πολλά μικρά χωριά, τα οποία το καθένα από αυτά έχει πληθυσμό πολύ μικρότερο των 500 κατοίκων ανήκαν σε μια κοινότητα, με αποτέλεσμα το άθροισμα των κατοίκων δύο ή τριών χωριών να ξεπερνούν ως σύνολο το πληθυσμιακό όριο που θέτει ο νόμος. Το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να επιλυθεί εάν ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός του κάθε ενός χωριού ξεχωριστά.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Tρύφων Αλεξιάδης, τόνισε ότι το θέμα το οποίο ετέθη είναι εξόχως σοβαρό, είναι αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών των προηγουμένων ετών και το υπουργείο και η σημερινή πολιτική ηγεσία θα δώσει λύση στην αδικία.

Ο Βουλευτής Γρεβενών
Χρήστος Μπγιάλας

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2016 at 18:56 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΣΚΑΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply