Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί -Οι επιστήμονες εξηγούν

1 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

gymnh γυμνηΚαι όμως, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται το να κοιμάται κανείς γυμνός έχει απίστευτα οφέλη, τόσο για τη σωματική, όσα και για την ψυχική υγεία και ευεξία. 

Συμφωνα με δημοσίευμα της Independent, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις λόγοι που επιβάλλουν να κοιμόμαστε ολόγυμνοι:

  • Η επαφή ανάμεσα σε γυμνά σώματα βελτιώνει την ψυχική μας υγείας και κάνει καλό στη σχέση

Και αυτό γιατί ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός του ζευγαριού, ενώ με την επαφή των γυμνών σωμάτων εκκρίνεται η ορμόνη οκυτοκίνη, η οποία προκαλεί αισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς!

  • Ευνοεί τον βαθύ ύπνο

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί απολαμβάνουν πιο βαθύ ύπνο, με λιγότερες διακοπές. Αντίθετα, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο.

Περιορίζεται ο κίνδυνο; μολύνσεων

Τα βακτήρια λατρεύουν τα ζεστά και υγρά μέρη, γι’ αυτό και οι γυναίκες που κοιμούνται χωρίς εσώρουχα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή

Προστατεύεται η γονιμότητα των ανδρών

Οι άνδρες, ιδιαίτερα αυτοί που προσπαθούν να κάνουν παιδί, πρέπει να αποφεύγουν τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να διατηρούν δροσερούς τους όρχεις τους και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους υψηλό.

bovary

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2016 at 23:02 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply