BIBLIO PAPANIKOYΠύθιε Φοίβο των Δελφών θέλω να μάθω τώρα, ποια είναι η Ωραιότερη σ’ ολόκληρη την χώρα;

Το ερώτημα θα απαντηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στην ιδιαίτερη πατρίδα της συγγραφέα, στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών (13ης Οκτωβρίου 27), όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου “Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες” (Εκδόσεις Πηγή) της Ευαγγελίας Παπανίκου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος (“Μέχρι την τελευταία του ανάσα”, Εκδόσεις Momentum), ο Μιχάλης Μιχαλόπουλος (καθηγητής) και ο Αντώνης Παπαβασιλείου (Εφημερίδα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας).

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά κι εμπνευσμένα ο Νίκος Ματθαίου (Εορδαϊκό Ωδείο, Το Λίκνο)

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι μεγάλοι μικροί Δέσποινα Μίμη και ο Θανάσης Κωνσταντής.

Ο σκοπός του βιβλίου είναι να λειτουργήσει σαν έναυσμα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την περαιτέρω μελέτη της ελληνικής μυθολογίας, της φιλοσοφικής της βάσης και των ιδεών που προκύπτουν από αυτήν. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η προσπάθεια, να εμπνεύσουμε ιδεώδη και ιδανικά και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων είναι απαραίτητη. Ενώ ταυτοχρόνως, χρειάζεται οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή αξιολογώντας ο καθένας τη στάση του και τη συμπεριφορά του.

Συντονίζει ο Γιώργος Δάμτσιος.

 

Περίληψη

Η βασίλισσα Λήδα, η πανέμορφη γυναίκα του βασιλιά Τυνδάρεω της Σπάρτης, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τους καλαμιώνες του Ευρώτα ενώ βρίσκεται εκεί για προσφορές στον ποτάμιο θεό.

Ο Τυνδάρεως πηγαίνει στο μαντείο των Δελφών. Του δίνεται ένας διφορούμενος χρησμός που τον βάζει σε πολλές σκέψεις. Όταν όμως επιστρέφει στο παλάτι του, βρίσκεται μπροστά σε ένα γεγονός που τον κάνει να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Η πανέμορφη Εριφύλη, βασίλισσα του Άργους, τον περιμένει ως ικέτιδα στο βωμό της Εστίας, στην αίθουσα του θρόνου. Δίπλα της ένα μοναδικής ομορφιάς χρυσοποίκιλτο μπαούλο. Η προσωρινή διαμονή της Εριφύλης στο παλάτι μετατρέπεται σε μόνιμη όταν ο βασιλιάς την παντρεύεται.

Η Εριφύλη, βασίλισσα πλέον, με τη βοήθεια της θεάς Ήρας καταστρώνει σχέδια για να απομακρύνει από το παλάτι τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες. Τα καταχθόνια σχέδιά της στρέφονται κατά της Ελένης περισσότερο, επειδή το επίθετο «Ωραία» τη συνοδεύει.

Η Ελένη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι των εννέα Μουσών. Η Εριφύλη όμως μέσα από δολοπλοκίες και ψέματα, φτάνει στο σημείο να απειλεί την ίδια τη ζωή της Ελένης.

Θα βρεθεί η Λήδα; Τι περιέχει το χρυσοποίκιλτο μπαούλο; Θα πετύχει τα σχέδιά της η Εριφύλη; Τι θα απογίνει με την Ελένη;

Facebook event: www.facebook.com/events

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.