Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκίνησαν με την κατεδάφιση κτίσματος στον αύλειο χώρο οι εργασίες προετοιμασίας για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών (εικόνες)

29 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Ευχαριστήρια επιστολή Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ για τη συνδρομή στην κατεδάφιση κτίσματος στο χώρο που θα στεγαστεί η Σχολή ΠυροσβεστώνDEH 2

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργασίες προετοιμασίας για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαϊδα.

Το πρώτο βήμα έγινε με την κατεδάφιση του κτίσματος του παλιού γυμναστηρίου που υπήρχε μέσα στον αύλειο χώρο που θα στεγαστεί η Σχολή (πρώην Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας), στο πλαίσιο των εργασιών προετοιμασίας, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου το πιθανότερο, θα έχει προκύψει ο ανάδοχος για τη συντήρηση και τις παρεμβάσεις που προβλέπονται απο τις μελέτες.
DEH 3
Τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενηθούν οι επιτυχόντες φοιτητές έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης που έκανε λόγο “για μια σημαντική μέρα για την αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια της χώρας, γιατί με μεγάλη μεθοδικότητα, στρατηγική και τεκμηρίωση θα λειτουργήσει στην Πτολεμαϊδα και στη Δυτική Μακεδονία μια κορυφαία σχολή, ανατρέποντας πολιτικές του χθες, μεθοδεύσεις και νικώντας ένα κράτος που πολλά χρόνια λειτούργησε πέριξ της πλατείας Συντάγματος”. Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη όλους όσοι πίστεψαν στο έργο που αποτελεί έργο εθνικής ευθύνης, ενώ επισήμανε ότι για το θέμα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εξέφρασε συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται. Τέλος, ευχαρίστησε τη ΔΕΗ που προσέτρεξε να συνδράμει αφιλοκερδώς και κατέληξε λέγοντας “ήρθε η ώρα να αφήσουμε εσωστρέφειες και μεμψιμοιρίες και ενωμένοι να προχωρήσουμε”.

Το ενδιαφέρον για τη Σχολή Πυροσβεστών υπήρξε μεγάλο κάτι που επισήμανε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλ. Κάτανας, αναφερόμενος “σε μια σχολή που θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία και θα προσδώσει κύρος”, ενώ συνεχάρη τους 93 φοιτητές “που ταυτίστηκαν με το όραμα της περιφερειακής αρχής”.DEH 1

Παρόντες στην έναρξη των εργασιών κατέδαφισης ο βουλευτής Μ. Δημητριάδης, οι αντιπεριφερειάρχες Μ. Καρυπίδου και Μ. Καλαϊτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Β. Μιχελάκης, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Γ. Κοκκινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ευχαριστήρια επιστολή Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ για τη συνδρομή στην κατεδάφιση κτίσματος στο χώρο που θα στεγαστεί η Σχολή Πυροσβεστών

Αγαπητέ πρόεδρε,

Η συνέργεια και ο συντονισμός, με στόχο την επίτευξη κρίσιμων στόχων της κοινωνίας, είναι για όλους μας προτεραιότητα. Ο κοινός βηματισμός που θα πρέπει να διατηρήσουμε, αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η ΔΕΗ Α.Ε. είναι και παραμένει στην υπηρεσία αυτής εδώ της περιοχής που τόσα έχει δώσει.

Αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά απο την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Επιχείρησης στο αίτημά μας για κατεδάφιση του παλιού γυμναστηρίου που υπήρχε εντός του αύλειου χώρου που θα στεγαστεί η Σχολή Πυροσβεστών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες προετοιμασίας για τη λειτουργία της Σχολής.

Ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συνδρομή, με τη διάθεση μηχανήματος και προσωπικού απο το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και είμαι σίγουρος ότι μόνο μέσα απο τη συνεργασία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα κρίσιμα ζητήματα του κοινού μας μέλλοντος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Αυγούστου, 2016 at 20:20 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply