romemesaΑυξάνεται όσο περνούν οι ώρες ο τραγικός απολογισμός από το φονικό σεισμό μεγέθους

6,2 της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την Κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στους 247 ανέρχονται, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί . Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ. από το επίκεντρο.

Το χωριό Αματρίτσε έχει σχεδόν ισοπεδωθεί ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το χωριό Ακούμολι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.



Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ανάμεσα στα θύματα είναι και πάρα πολλά παιδιά.

«Ακούγονταν οι κραυγές μίας μαμάς και ενός παιδιού», δήλωσε ένας από τους εθελοντές, εξηγώντας λίγη ώρα αργότερα ότι τελικά ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ένα μωρό μόλις 18 μηνών.

Η μικρή Μαρισόλ σκοτώθηκε ενώ κοιμόταν στο κρεβατάκι της, στο υπνοδωμάτιο των γονιών της.

Η λεπτομέρεια που συγκλονίζει είναι ότι η μητέρα της μικρής, Μαρτίνα Τούρκο, είχε σωθεί από το σεισμό της Ακουιλα το 2009 με τους 309 νεκρούς. Η Τούρκο και ο σύζυγός της νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της γύρω περιοχής.

Στα νοσοκομεία κοντά στις περιοχές που χτύπησε ο Εγκέλαδος, επικρατεί πανικός με τους τραυματίες να στοιβάζονται σε φορεια στους διαδρόμους ενώ παραμένει δύσκολη η πρόσβαση λόγω των κατολισθήσεων σε κεντρικές οδούς

Το μήνυμα του Ρέντσι

«Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μέσω των δηλώσεών του σε τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας, εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές σκάβοντας στα συντρίμμια», συμπλήρωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.